Jandarmeria din Ialomița stă bine la teorie. Cu practica e mai greu.

Lovitură de teatru în scandalul de la Slobozia în care este implicat șeful serviciului logistic din cadrul Inspectoratului pentru Jandarmi Ialomița.

Speriat de turnura pe care au luat-o lucrurile după ce părinții copilului jefuit au depus plângere penală împotriva sa, jandarmul Nicolae Marianu s-a orientat. Din păcate pentru el, prost!

Bancnota, predată la poliție abia luni

Incidentul despre care v-am relatat aici îl are ca protagonist pe șeful serviciului logistic al Inspectoratului pentru Jandarmi Ialomița. Jandarmul este acuzat că și-a însușit o bancnotă de 50 de lei pe care o pierduse un copil într-un magazin din Slobozia. După ce copilul i-a cerut să-i restituie bancnota, jandarmul a refuzat iar părinții au făcut plângere penală pentru furt.

La începutul săptămânii trecute, jandarmul s-a decis să revină la sentimente mai bune. Surse apropiate anchetei susțin că el s-a prezentat la poliție luni, 28 ianuarie, și a predat o bancnotă de 50 de lei pe bază de proces verbal. În declarația dată în fața polițiștilor a afirmat că deși incidentul avusese loc în weekend, a predat banii doar luni pentru că a crezut că la poliție nu se lucrează sâmbăta sau duminica.

Declarația senzațională a jandarmului strângător este de-a dreptul infantilă, el susținând că a constat existența unor bani nejustificați în buzunar și s-a hotărât, de bună voie, să-i predea poliției. Afirmațiile sale sunt flagrant contrazise de imaginile surprinse de camerele de luat vederi din magazin. Pe imaginile aflate în posesia polițiștilor se vede că jandarmul ridică bancnota și este abordat de copil. După ce are un dialog cu acesta, jandarmul intră în magazin și apoi este surprins la casă, plătind cu bani scoși din buzunarul în care băgase bancnota găsită.

Sursele citate susțin că, după declarațiile date la poliție, jandarmul a încercat să ofere familiei păgubite diverse „comensații” pentru a-și retrage plângerea. Prin astfel de oferte jandarmul încearcă să-și salveze cariera grav compromisă de gestul său mârlănesc.

Articolul precedentTaxele şi impozitele locale cresc în municipiul Slobozia
Articolul următorFondul de rezervă bugetară al Guvernului, împărţit politic în judeţ de preşedintele Consiliului Judeţean