DADP Slobozia promite că în doar trei zile va asfalta sectoare de străzi importante din centrul municipiului Slobozia.

Consilierii municipali au aprobat indexarea taxelor, impozitelor, chiriilor şi superficiilor cu indicele de inflaţie al anului 2018. Deficitul înregistrat la secţiunea de dezvoltare pe anul trecut se va acoperi din excendetele bugetare anterioare.

Chiriile, redevenţele şi superficiile cresc în acest an în municipiul Slobozia după ce consilierii municipali au fost de acord cu aplicarea unei majorări egale cu indicele de inflaţie al anului trecut.

Valoarea de indexare de 4,63%, indicele de inflaţie al anului 2018, valoare transmisă municipalităţii de către Direcţia de Statistică a judeţului Ialomiţa. Instituţia a mai comunicat că indicele preţurilor de consum în decembrie 2018 faţă de decembrie 2017 a fost de 103,27%.

În prezent în municipiul Slobozia se află în derulare contracte de superficie, de concesiune şi de închiriere pentru terenurile aflate în domeniul public sau privat, cât şi pentru spaţiile proprietate a acestuia. Toate valorile prevăzute în aceste documente vor fi ajustate pozitiv cu 4,63%.

Slobozia încheie 2018 cu deficit major la investiţii

Anul 2018 nu a fost deloc bun pentru dezvoltarea municipiului reşedinţă de judeţ. Calculele finanţiştilor din cadrul Primăriei Slobozia au stabilit pentru anul trecut un deficit major la capitolul investiţii.

„În urma stabilirii rezultatului execuţiei bugetului local pe anul 2018, a rezultat un deficit al bugetului la capitolul „Dezvoltare” în cuantum de 5.181.750,41 lei.”, a comunicat consilierilor municipali primarul Adrian Mocioniu.

Aleşii locali au fost de acord ca acest deficit al capitolului de investiţii să fie acoperit din excedentele bugetare ale anilor precedenţi.

Municipiul Slobozia încheie unul dintre cei mai proşti ani din istorie la capitolul investiţii. Ultima variantă de buget aprobată în luna decembrie a stabilit că în anul 2018 la un buget total de 94,8 milioane lei cheltuielile pentru „Dezvoltare” au fost de doar 13,1 milioane lei, sub 14% din total.

Spre comparaţie, în anul 2016 investiţiile de 31 milioane lei în municipiul Slobozia au reprezentat 26,3% din total iar cele din anul 2017 în cuantum de 22,35 milioane lei au reprezentat 17,2% din total buget.

În schimb, la capitolul salarizare s-au bătut toate recordurile. Atât de mult s-au mărit lefurile mai ales pentru cei aflaţi în aparatul propriu al primarului Adrian Mocioniu încât pentru anul 2019 s-a decis îngheţarea salariilor şi deja se discută de disponibilizări.

 

 

 

 

Articolul precedentHCM Slobozia câştigă la Bacău şi îşi securizează primul loc în seria A
Articolul următorJandarmul acuzat de furt a predat banii la poliție