Moraru, in plină iarnă, servind alegătorii cu o ciorbă reîncălzită global

Cunoscutul om de știință din comuna Traianu, Victor Moraru, momentan și din eroare președinte al Consiliului Județean Ialomița, a ținut să tragă recent un semnal de alarmă cu privire la un fenomen care ne pândește pe toți cel puțin de patru ori pe an: schimbările climatice.
Reîntors curând de la Bruxelles, unde a avut o rundă de convorbiri cu portarul Parlamentului European și cu liftierul de Comisia Europeană, dl Moraru a ținut să ne atragă atenția a supra schimbărilor climatice pe care le-a observat în laboratorul său de la Amara împreună cu o comisie de experte în domeniu.

Adversar cunoscut al ozonului troposferic, dar și al gazelor cu efect de seră emise de iepele din grajdurile sale, Moraru a constatat experimental existența unor variații de temperaturi cuprinse în intervalul  ( -150C , + 430C ). Succesiunea ger-călduț-cald-foarte cald -ger l-a făcut pe Moraru să emită o avertizare Cod Roșu de prostie severă, care sună cam așa:

Eu sunt  reprezentantul României în Comitetul Regiunilor Europene, fac parte dintr-o comisie care analizează foarte, foarte atent ceea ce se întâmplă cu schimbările climatice și eu pot să vă spun că, din informațiile pe care le am, astfel de fenomene vor fi din ce în ce mai dese și trebuie să ne găsească pregătiți”.

Sigur că, furat de farmecul irefutabil al științei, dl savant a confundat cumva succesiunea de anotimpuri de tip iarnă -primăvară-vară-toamnă-iarnă specifică climatului temperat-contintal cu fenomenul de încălzire globală. Deși nu recunoaște, domnul Moraru a fost unul dintre inițiatorii protocolului de la Kyoto (nu detaliem, știe dl Victor despre ce vorbim), dar a refuzat să-și pună semnătura pe document din moment ce băieții nu i-au pus poza pe copertă.

Semnalul tras de reprezentatul nostru la Comitetul Regiunilor este foarte necesar având în vedere că, bazându-se pe experimentele realizate în laboratorul de la Amara, savantul a sesizat pericolul dezghețării permafrostului siberian și apariția unei emisii masive de CH4, care va transforma Terra din planeta albastră în planeta roșie.

Dat fiind că dl Moraru a cuvântat despre schimbările climatice în cadrul unei ședințe de analiză la Instituția Prefectului, oamenii au pus cuvântarea sa pe seama șprițului de protocol oferit de prefect. Ba mai mult, unii dintre participanți au încercat să-l întrebe cum rămâne cu pregătirea din moment ce, în plin polei, Moraru a închis circulația în județ că nu avea cine să împrăștie material antiderapant.

Acestor ignorați le spunem că, deși n-a explicat, Dr Moraru, expert în fenomene meteo extreme, a pregătit România pentru încălzirea globală și nu pentru noua eră glaciară. Așteptăm cu înfrigurare următoarele ieșiri în public ale savantului nostru. Asta până nu-l vor identifica băieții cu halate ca să-l îmbrace cu cămășuța de forță aferentă cetățenilor duși( cu pluta) la Bruxelles.

 

Articolul precedentMilioane de euro, fonduri europene, îngropate în reabilitarea ruinelor conacului Bolomey
Articolul următorUnirea Slobozia încheie cu o victorie seria meciurilor amicale programate înaintea returului de campionat