Unirea Slobozia a jucat mai bine decât CS Afumați în meciul tur din campionatul trecut dar a pierdut la limită.

Șocul rundei în liga a treia ne va arăta dacă Unirea Slobozia aspiră prin joc la o promovare în liga a doua ori rămâne doar una dintre echipele foarte bune ale seriei a doua din liga a treia.

Unirea Slobozia – CS Afumați este capul de afiș al mijlocului turului de campionat în liga a treia. Locul 2 versus locul 1 în clasament, două dintre cele trei echipe (am inclus aici și pe CS Tunari) cu pretenții la locul fruntaș, sinonim cu promovarea în eșalonul secund.

Promovare în fața CS Afumați!

Unirea Slobozia are un bilanț semi-negativ în întâlnirile directe cu CS Afumați dar istoria întâlnirilor directe arată că echipa antrenată pe atunci de Ion Ionescu reușea promovarea în liga a doua chiar în dauna formației ilfovene.

Se întâmpla în sezonul competițional 2011 – 2012 când Unirea Slobozia termina pe primul loc, la o distanță opt puncte în fața CS Afumați. În acea ediție de campionat oaspeții de astăzi remizau cu Unirea pe teren propriu pentru a se impune la limită la Slobozia în retur.

Duelurile directe au reapărut anul trecut, după ce CS Afumați, în mod surprinzător, a cedat locul în liga a doua pentru a se întoarce benevol în liga a treia.

Într-un campionat dominat de Rapid București, ilfovenii au depășit Unirea Slobozia cu 1 – 0 în tur pe stadionul 1 Mai pentru ca în retur să câștige cu 3 – 2 după un final în care doar ghinionul și o bară au privat jucătorii lui Enache Costea de un egal meritat.

Meciul adevărului pentru Unirea Slobozia

Unirea Slobozia are o datorie față de spectatorii săi, o victorie pe teren propriu în fața unei echipe ce are șanse reale la promovare. Nu s-a întâmplat nici cu Farul Constanța și nici cu Rapid București, ultimele două promovate din seria noastră.

Suntem datori, anul trecut nu am reușit să-i învingem. La ei mare lucru nu s-a schimbat, au rămas cu același lot din jucători, formează o echipă redutabilă, cu un nucleu de șapte – opt fotbaliști ce au jucat și în liga a doua. Nu va fi ușor dar intrăm pe teren cu gândul doar la victorie. Jocul cu CS Afumați ne va arăta cam pe unde suntem acum.”, prefațează meciul Enache Costea, antrenorul principal de la Unirea Slobozia.

CS Afumați a profitat etapa trecută de egalul dintre CS Tunari și Unirea Slobozia și a urcat pe primul loc după o victorie categorică, 8 – 0 pe teren propriu cu Axiopolis Cernavodă.

După primele șase etape CS Afumați are 16 puncte, golaveraj 16 – 2, este urmată pe locul doi de Unirea Slobozia cu 14 puncte, golaveraj 12 – 4, iar podiumul este completat de CS Tunari cu 13 puncte, golaveraj 15 – 8.

Duelul teribil dintre Unirea Slobozia și CS Afumați, va fi urmat etapa viitoare de o altă întâlnire importantă în economia campionatului, CS Tunari – CS Afumați.

Articolul precedentSala polivalentă de sport de la Slobozia poate fi gata abia peste trei ani
Articolul următorAccident cumplit la Sfântu Gheorghe: zece morți și șapte răniți în urma unui impact frontal dintre un TIR și un microbuz