Sala polivalenta de la Slobozia promisă de autoritățile locale va fi una dintre cele mai moderne din România.

Slobozia va avea sală o polivalentă de sport construită de CNI ce va costa peste 18,6 milioane euro. Dacă toate curg conform planului și vor fi bani la buget, sala va fi inaugurată în 40 de luni de la demararea procedurilor de atribuire a contractului de achiziție.

Sala polivalentă de sport de la Slobozia nu va fi gata mai devreme de începutul anul 2023. Promisă de ani de zile de autoritățile locale, sala ridicată în regim parter plus trei etaje a ajuns abia la faza de studiu de fezabilitate.

Consilierii locali au aprobat varianta sălii cu structura de rezistență a învelitorii din ferme metalice, cu 2,7 milioane mai ieftină decât cea cu structură de rezistență a învelitorii din lemn lamelat.

Investiția se va ridica la 88,11 milioane lei și se va derula cu fonduri de la CNI (Compania Națională de Investiții), 86,441 milioane lei, și din surse locale, 1,668 milioane lei de la bugetul municipiului Slobozia.

Valoarea medie pe metru pătrat desfășurat este de 1.223 euro, din care 1.059,78 euro pentru construcții și instalații. Sumele sunt calculate la un curs de 4,7328 lei/euro.

Sala polivalentă va avea în total 2266 locuri dispuse la parter (locuri pentru persoanele în scaune cu rotile), etajul 1 (1761 locuri dintre care 256 dispuse în gradene retractabile) și etajul 2 (414 locuri pentru spectatori plus 50 la lojă).

La etajul al treilea vor fi amenajate spațiile pentru presa scrisă, audio și spații de filmare pentru TV.

Viitoarea sală polivalentă va găzdui antrenamente sportive, competiții sportive de handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, box, gimnastică, arte marțiale, concerte cu scenă amenajată, expoziții și târguri, simpozioane, conferințe.

Execuția lucrării este estimată la maxim 36 luni la care se adaugă încă 4 luni pentru documentațiile de atribuire a lucrării.

Sala polivalentă de sport de la Slobozia se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate sub-programelor din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social derulat de CNI.

Sala polivalentă este așteptată mai ales de iubitorii handbalului feminin. Slobozia are în acest moment echipă în Liga Națională dar meciurile de pe teren propriu se desfășoară într-o sală improprie, cu doar 150 locuri.

Articolul precedentInvestiție strategică în Ialomița! WC-ul școlii Ograda a fost inaugurat de două ori de autorități
Articolul următorUNIREA Slobozia versus CS Afumați, a fi sau a nu fi în lupta pentru promovarea în liga 2