Unirea Slobozia se impune în stil de echipă mare la Popeşti Leordeni

Echipa de fotbal fanion a judeţului a reuşit prima victorie din deplasare în ediţia de campionat 2018 – 2019. După o primă repriză echilibrată în partea secundă oaspeţii au înscris de trei ori fără să primească gol.

Popeşti Leordeni şi Unirea Slobozia sunt două echipe valoroase din partea superioară a seriei a doua din liga a treia. Echilibru transpus perfect pe teren: gazde ceva mai insistente pe partea ofensivă şi oaspeţi aşezaţi muncitoreşte în apărare dar gata să ţâşnească pe contaatac.

Cu un fotbal bazat mai mult pe luptă fizică aspră şi de cele mai multe ori în afara regulamentului, în primele 45 de minute mai mult s-a stat decât s-a jucat. Cu greu putem nota ca ocazii de gol pătrunderea lui Lucian Neaţă blocat printr-un plonjon la sacrificiu al portarului Unirii Slobozia şi şutul din afara careului al lui Nicuşor Dumitru scos de sub bară de acelaşi Leo Dobre.

Cinci minute ce au înclinat definitiv balanţa

Enache Costea, antrenorul oaspeţilor, mută la pauză şi îl trimite pe teren pe Nelu Bucă. Atacantul de 33 ani cu meciuri inclusiv în tricoul lui Dinamo Bucureşti înscrie chiar la prima atingere, fructificând cu un şut din unghi centrarea perfectă venită din flancul drept.

Gazdele sunt anesteziate de golul primit în minutul 47 şi peste doar trei minute Unirea Slobozia îşi procură al doilea gol pe tabelă. Florinel Ibrian recuperează la centru şi îl lansează în adâncime pe Mihăiţă Năstase care scapă în viteză de Nicuşor Dumitru şi îl execută cu sânge rece pe Răzvan Stoica.

Şocul este însă absorbit rapid şi Popeşti Leordeni dă semne că poate mai mult însă presiunea se limitează doar la centrări înalte şi la bătaie, uşor de respins de atenţii fundaşi de la Unirea. Cea mai mare ocazie este semnată de Lucian Neaţă, foarfecă pe spate din interiorul careului dar Leo Dobre întinde degetele suficient cât să ridice mingea peste transversală.

Oarecum împotriva cursului jocului Unirea Slobozia încheie definitiv conturile cu opt minute înainte de final. O minge respinsă de apărare ajunge la portarul Răzvan Stoica ieşit la 35 metri de poartă dar degajarea este ratată şi mingea sare la oportunistul Mihăiţă Năstase care face dubla şi fixează scorul final la 3 – 0 pentru oaspeţi.

Articolul precedentFestin culinar tradiţional în Oraşul de Floci, locul naşterii lui Mihai Viteazul
Articolul următorHCM Slobozia, singura echipă cu maxim de puncte în seria A