Festin culinar tradiţional în Oraşul de Floci, locul naşterii lui Mihai Viteazul

Consiliul Judeţean Ialomiţa organizează în 14 octombrie festivalul – concurs de tradiţie culinară ialomiţeană intitulat „LA CASA TUDORII”. Evenimentul are loc ca în fiecare an la baza de cercetare şi expunere muzeală Oraşul de Floci, locul naşterii voievodului Mihai Viteazul.

Reţetele culinare speficice localităţilor ialomiţene, produse tradiţionale româneşti multe dintre ele preparate chiar la faţa locului şi spectacole artistice susţinute de rapsozi locali fac parte din „meniul” festivalului.

Concursul culinar se adresează tuturor celor care vor să impresioneze prin originalitatea compoziţiei, calitatea deosebită a bucatelor şi modul inedit de prezentare a mâncărurilor. Primăriile din localităţile din zona de est a judeţului Ialomiţa vor avea standuri unde se pot face degustări dar se poate cumpăra şi pentru acasă.

Formularele pentru înscrierea la concursul ce promovează tradiţiile şi obiceiurile locale pot fi obţinute accesând regulamentul pe site-urile www.mjialomita.ro şi www.cicnet.ro/stiri. Odată completate, documentele se trimit la secretariatul Muzeului Judeţean Ialomiţa, prin e-mail la [email protected] sau prin fax 0243.230.054.

Festival de ode închinate preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa

Reuniunea anuală din Oraşul de Floci este ocazia perfectă a politicienilor şi şefilor administraţiei judeţene de a se arăta poporului vizitator şi participant în băi de mulţime dizgraţioase ce au darul de a strica frumuseţea evenimentului cultural, artistic şi gastronomic.

La ediţia din 2017 Florin Vlad, directorul Muzeului Judeţean Ialomiţa, nu a ratat ocazia să-l prezinte pe Victor Moraru drept un Mihai Viteazul la scară mai mică, varianta 2017! „Mihai Viteazul avea şi el căpitanii lui… Ce vedeţi aici, pe scenă, sunt căpitanii lui Mihai Viteazul! Îl invit în faţa dumneavoastră la microfon pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa domnul Victor Moraru… Unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul, dacă nu chiar Mihai Viteazul!”, a rostit acesta cu voce plină de emoţie.

Obedienţa excesivă a subalternului nu l-a deranjat pe şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa care s-a simţit exact ca voievodul înconjurat de oameni fideli şi mereu gata să-l laude. Din scenă a lipsit doar iapa „voievodului” Victor Moraru, acesta fiind un împătimit călăreţ. Situaţia se poate schimba anul acesta dacă în program va fi inclus şi un concurs de călărie.

 

Articolul precedentMinisterul Agriculturii falimentează cultivatorii de tomate
Articolul următorUnirea Slobozia se impune în stil de echipă mare la Popeşti Leordeni