Unirea Slobozia rezistă în inferioritate şi câştigă la limită

600 de spectatori au aplaudat din tribune o victorie obţinută de Unirea Slobozia cu un om în minus mai bine de 30 minute de joc în faţa unei formaţii departe de forma excepţională din campionatul trecut.

Unirea Slobozia s-a temut de jocul cu Progresul Spartac Bucureşti, formaţie căreia în vară i-a lipsit doar o victorie pentru a promova în liga a doua. Măcinată psihic de golul încasat în minutul 95 ce i-a răpit un succes pe teren străin cu o etapă în urmă, trupa lui Enache Costea şi-a luat tare adversarii şi după doar cinci minute irosise trei ocazii mari de a deschide scorul.

Dominarea teritorială şi posesia net superioare au spart albul tabelei în minutul 30: gazdele beneficiază de o lovitură liberă din afara careului şi Marian Şerban înscrie cu o minge trimisă lângă bara laterală. Progresul nici nu se ridică bine de la pământ că încasează şi a doua lovitură, de data aceasta tânărul atacant Mihăiţă Năstase pătrunde în diagonală şi îl învinge cu un şut plasat pe portarul Iulian Răduţă.

O eliminare uşoară dă speranţe oaspeţilor

Partea secundă curge în aceeaşi direcţie şi după o ratare semnată Florin Bălan centralul Valentin Porumbel îi arată lui Alexandru Chebac direct cartonaş roşu la un fault ce impunea cel mult culoarea galbenă. Peste doar două minute Unirea Slobozia primeşte o nouă lovitură, de data aceasta de pedeapsă la un fault asupra lui Petruţ Vlad şi oaspeţii profită reducând din handicap prin căpitanul Ciprian Stanciu.

Unirea Slobozia se aşează muncitoreşte pe două rânduri în apărare şi tentativele şi aşa palide de atac sunt uşor de respins. Mai mult, pe un contraatac de trei pase Mihai Milotin trage plasat din afara careului şi duce scorul la 3 – 1 în minutul 78. Gazdele puteau să mai înscrie două minute mai târziu dar Florin Bălan se pierde cu firea în duel individual cu portarul iar lobul este respins în extremis.

Aveau să înscrie însă oaspeţii în minutul 85 prin acelaşi Ciprian Stanciu la un lanţ al slăbiciunilor în defensiva Unirii Slobozia. Gazdele rezistă eroic şi trag cu dinţii de o victorie la limită consfinţită de fluierul izbăvitor de final venit în minutul 96.

Trei puncte importante obţinute de Unirea Slobozia în cea mai echilibrată serie a ligii a treia, cinci echipe împărţindu-şi primele poziţii în clasament cu acelaşi număr de puncte 7. Departajarea este făcută de golaveraj, capitol la care cel mai bine stă Rapid Bucureşti.

 

 

 

Articolul precedentMunicipiul Slobozia a alocat 1,1 milioane de lei pentru reparații la școli
Articolul următorDespăgubirile pentru purceii omorâţi se distribuie cu jandarmii