Scoala a început cu un sobor de preoți

Anul școlar a debutat la Slobozia cu soboare de preoți, multe flori dar fără toate manualele școlare. Pe lângă manualele pentru clasele I-VI, pline de greșeli care nu au mai apucat să fie rectificate, elevii de clasa a VI-a nu vor primi manualul de geografie care a fost trimis la retipărire.

Municipiul Slobozia a alocat pentru reparațiile școlilor din oraș circa 1,1 milioane de lei din totalul de 1,3 milioane de lei care au fost solicitați de conducerile instituțiilor de învățământ.

Primarul Mocioniu a vizitat școlile înaintea deschiderii anului școlar

Cei mai mulți bani au plecat către Liceele Tehnologice „M. Eminescu” ( 205.850 lei) și „Al.I Cuza” ( 135.300 lei) unde au fost amenajate un cabinet medical și atelierul electric, a fost înlocuită tâmplăria și s-au făcut reparații în sălile de clasă , la internat/ cantină și în sala de sport. Seminarul Teologic a avut nevoie de 185.000 lei pentru utilități, laboratorul de informatică și grupurile sanitare, iar Colegiul Național „Mihai Viteazu” și Liceul de Arte au primit câte 120.000 lei pentru lucrări de reparații și igienizare. Școlile gimnaziale Nr. 3 și “Sf. Andrei” au solicitat 77.000 lei, respectiv 87.000 lei pentru același tip de lucrări”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al primăriei Slobozia.

Iluminat public în cimitir și școli în paragină

Iar dacă în Slobozia situația școlilor este acceptabilă, în județ mii de elevi vor intra la cursuri în localuri insalubre și neautorizate. Autorizațiile sanitare și autorizațiile de securitate la incendiu lipsesc cu desăvârșire, majoritatea localurilor având nevoie de investiții consistente pentru a putea fi autorizate.

Edilii din mediul rural au preferat să arunce banii pe investiții total inutile, cum ar fi iluminatul public în cimitir sau amplasarea unor bănci la strada mare. Ații au investit banii în parcuri sau terenuri de sport cu nocturnă, deși în școli plouă sau nu există încălzire centralizată.

Articolul precedentConsiliul Județean Ialomița atrage fonduri europene pentru pescari inexistenți
Articolul următorUnirea Slobozia rezistă în inferioritate şi câştigă la limită