După ce a primit interdicție de a mai candida la alegerile parlamentare din 2016 ca efect al unei condamnări definitive, coordonatorul campaniei electorale naționale a PRO România, Marian Neacșu, a fost șomer mai bine de un an. El a dorit să contrazică zvonurile potrivit cărora ar fi beneficiat de indemnizații de pe urma nominalizării sale ca membru în diferite consilii de administrație ale companiilor de stat.

Într-un interviu acordat Radio Campus, Marian Neacșu a afirmat că în urmă cu o săptămână conducerea PSD l-a obligat pe președintele ANRE să-l dea afară din funcția de consilier, funcție pe care o ocupa pe baza unui contract de muncă cu timp parțial. În tot acest timp Neacșu a explicat că a trăit din vânzarea cotei ce i-a revenit din apartamentul deținut cu fosta soție, după divorț.

„Așa se trăiește modest, cinstit și așezat”

După ce n-am mai fost parlamentar vreme de un an și o lună am fost șomer. Șomer neindemnizat și atât. Adică om fără loc de muncă, timp în care am prestat activitate la partid. Din decembrie 2017 până cu șase zile în urmă am fost pe timp parțial consilier expert la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Nu am fost membru în niciun consiliu de administrație nicăieri. Nici eu, nici vreun apropiat al meu sau vreun membru al familiei. O să mă întrebați din ce am trăit. Am trăit din jumătatea de apartament care mi-a revenit mie la divorț. Atât pot, atât am, atât mă întind. Așa se trăiește modest, cinstit și așezat. Și acum a avut grijă PSD-ul ca acum o săptămână să-l cheme pe președintele ANRE să-i pună în vedere că trebuie să mă scoată de acolo.

revista vorbei

Publicată de Radio Campus Slobozia – Urziceni pe Joi, 4 aprilie 2019

Pentru faptul că am lucrat împreună cu Mitică Chiriță acolo s-au întâmplat și câteva lucruri bune la ANRE. În mod normal dacă lucrurile mergeau așa cum erau programate de cei de dinainte de schimbarea conducerii ANRE anul trecut am fi avut o creștere de 70% a prețului la energie și la gaz. Cel mai important lucru pe care l-am realizat împreună cu Mitică este că nu le-am mai dat posibilitatea ca în tarife să introducă altceva decât cheltuieli cu extinderea rețelei. Deci înainte, faptul că-și cumpărau sedii, mașini, programe informatice, erau în tarife și plăteam fiecare pentru ele.  

Articolul precedentUnirea Slobozia are de disputat trei partide în opt zile în liga a treia
Articolul următorUnirea Slobozia i-a dat o mână de goluri echipei secunde FCSB