Fără consistență în atac Unirea Slobozia a pierdut la limită și a fost eliminată de CS Tunari din Cupa României.

Unirea Slobozia a pierdut la limită meciul din Cupa României cu CS Tunari. Meciul încâlcit și deloc spectaculos s-a decis printr-un gol marcat de gazde în minutul 90.

Unirea Slobozia nu a reușit să treacă mai departe în Cupa României iar aventura din acest an în competiție se încheie mai repede decât ne-am fi dorit.

Eliminarea s-a produs la Tunari, în fața uneia dintre colegele de serie în liga a treia, la capătul unui meci anost, cu puține faze de poartă.

Neinspiratul Adrian Răduca

Unirea Slobozia a încercat prima poarta adversă, Petre Bolojan vrea să surprindă cu un șut din lateral dar portarul aflat cu soarele în față este atent și reușește să rețină.

Reacționează imediat gazdele, lovitură liberă din lateral și reluare din 6 metri puțin peste transversală a lui Adăscăliței, fostul jucător al Unirii Slobozia.

Se joacă aspru, cu multe dueluri fizice la limita regulamentului, contre bărbătești ce generează întreruperi menite a limita la maxim viteza de joc. Meciul nu are cursivitate și pentru că ambele echipe sunt preocupate mai mult să se apere decât să atace.

La mai bine de o jumătate de oră de la start, Bodgan Danciu pătrunde inspirat în careu și îl pune în poziție excelentă de șut pe Adrian Răduca însă execuția mijlocașului provoacă râsete în tribune, șut peste plasa de protecție din spatele porții.

Povestea se repetă în minutul 39, cu Petre Bolojan în rol de servant dar din nou neinspiratul de serviciu Adrian Răduca șutează tot peste din mijlocul careului mic deși nu avea lângă el niciun adversar.

CS Tunari putea intra la cabine în avantaj, în ultimul minut al reprizei Florin Vasile scapă de marcajul lui Comșa, intră în careu și îi pune mingea pe șut lui Valentin Cristea iar mingea trece la o palmă peste bara transversală.

Fără atacuri consistente nu ai cum să câștigi

Antrenorul Enache Costea vrea să ofere un suflu nou atacului și îl aruncă în luptă pe Mihăiță Năstase iar Unirea Slobozia pare decisă să înscrie cât mai repede după revenirea de la cabine.

În minutul 50 Comșa ia o acțiune pe cont propriu, toată lumea se așteaptă la o centrare dar jucătorul Unirii șutează înșelător la colțul scurt însă portarul reușește să se întindă la timp pentru a prinde la rădăcina barei.

Zece minute mai târziu, în celălalt careu, atacantul Nelu Bucă, plecat și el de la Unirea Slobozia, pivotează în fața careului mic, șutează din întoarcere dar mingea se duce pe lângă poartă.

În minutul 68 nou-intratul Ioniță este lăsat liber în careul mic dar șutează penibil dintr-o poziție în care este mai greu să dai pe lângă poartă decât pe spațiul porții.

Sătul să tot aștepte de la atacanți să pună pericol pe poarta gazdelor, căpitanul Florinel Ibrian ia în minutul 77 mingea de la mijlocul terenului și pătrunde perpendicular pentru a șuta apoi cu pământul, minge scoasă în corner de portarul Fulga.

Finalul de meci aparține în totalitate celor de la CS Tunari. În minutul 81, Ivașcu centrează din lateral până la Drăgan, șut în forță la firul ierbii dar Gherasim reușește să pună barieră cu corpul într-o alunecare la sacrificiu.

Neculai profită de o minge bâlbâită, se trezește singur-singurel la 13 metri de poartă dar șutul este ratat complet și balonul se duce metri buni alături de țintă. Tudor Negrușa se remarcă apoi cu parada meciului, minge trimisă sub transversală de Ivașcu scoasă superb în corner.

Aflată sub asediu, reduta Unirii Slobozia cedează în ultimul minut al jocului. După o fază de atac în care se solicită fault la Moise, gazdele profită de replierea greoaie a fundașilor și Ioan Drăgan, cel mai bun om de pe teren, marchează golul victoriei și calificării în faza următoare a Cupei României.(Vezi aici galerie foto de la meci!)

CS TUNARI: Fulga, Ghinea, Drăgan, Barabaș, Vasile, Iordache, Adăscăliței, Bucă, Neculai, Ghile, Cristea. Au mai jucat: Ivașcu, Ioniță, Teodorescu. Antrenor: Ștefan Odoroabă.

UNIREA SLOBOZIA: Negrușa, Comșa, Dinu, Lazăr, Gherasim, Lemnaru, Ibrian, Danciu, Bolojan, Răduca, Moldovan. Au mai jucat: Năstase, Moise, Bălan. Antrenor: Enache Costea.

Articolul precedentPolaris dezinfectează pubelele pe domeniul public!
Articolul următorFinal dramatic: HCM Slobozia a ratat victoria în ultima secundă a meciului cu CSM Slatina