Aflat sub efectul unei tulburări masive a liniștii sufletești produsă de presa ticăloșită, președintele CJ Ialomița a luat o decizie administrativă în folosul ialomițenilor: i-a mărit, din nou, salariul administratorului public.

Nu se știe pentru care fapte a luat tulburatul din fruntea CJ Ialomița această decizie. Dar se știe că preferata sa umflă o leafă de 19.690 de lei/lună. Decizia-i  augustă nu a fost publicată pe site-ul Consiliului Județean. Au fost publicate însă alte decizii legate de salariul astronomic al doamnei administrator din care rezultă că țara asta știe să-și aprecieze valorile în devenire.

Creșteri de peste 8.000 de lei în doi ani

De la numirea Larisei Mihai în funcția a administratorului public al CJ Ialomița, salariul acesteia s-a umflat ca laptele uitat pe foc. În aprilie 2018, prin dispoziția tulburatului, leafa administratorului crește de la 11.000 de lei lunar la 18.500 de lei. O lună mai târziu, printr-o altă deciziei a maestrului, salariul coboară la 17.900. Nu se cunosc motivele acestei scăderi, dar probabil că majorarea generoasă din aprilie a fost puțin ilegală.

Potrivit site-ului CJI, la data de 31 martie 2019 Mihai Larisa avea salariul stabilit în mai, adică 17.900. Surpriza s-a produs atunci când augustul președinte a catadicsit să publice contractele valabile la 1 iunie 2019.

Aici regăsim majorarea salariului administratorului la fabuloasa sumă de 19.690 de lei lunar. De menționat că un vicepreședinte al CJ încasează 20.800 de lei lunar. Pe parcursul anului 2018, Larisa Mihai a primit tot soiul de stipendii motivate de participarea acesteia la implementarea unor proiecte finanțate din fonduri europene.

În aprilie 2018 este numită prin dispoziția tulburatului președinte în calitate de asistent al managerului de proiect SMIS 114075, proiect care presupune asfaltarea câtorva kilometri de drumuri județene. Atribuțiile Larisei Mihai se rezumă la semnarea „conform cu originalul” a unor documente aferente proiectului (vezi facsimil).

Prin acest artificiu, administratorul a primit tot soiul de majorări salariale prevăzute de legislație pentru cei care implementează proiecte. De exemplu, printr-o dispoziție din martie 2018, Mihai primește o majorare salarială de 500 de lei aferentă lunii martie pentru 34 de ore lucrate în proiectul (SMIS 114075), în care fusese numită asistent al managerului de proiect abia în luna aprilie!

Drumul spre vârf via ușa din dos

Mihai a lucrat vreme de 8 ani sub conducerea înțeleaptă a președintelui CJ, pe vremea când acesta era un biet primar de comună. În martie 2017, după alegerile locale, administratorul public al „orașului” Amara devine consilier personal al președintelui CJ(vezi facsimil) cu o leafă de 4709 lei plus un spor de vătămare (???) de 410 lei.

Patru luni mai târziu, în urma unui concurs la care a prestat singură, Mihai a devenit administrator public primind un salariu de 11.000 de lei. În decembrie 2017, după numai 5 luni de activitate în noua funcție, protejata preșului primește un „premiu de excelență individual” de 2500 de lei!

Deși este angajată pe baza unui contract de management, nu există nicio evaluare publică a activității sale, care să analizeze îndeplinirea indicatorilor de performanță prevăzuți în contract. Deși a fost numită în funcție la data de 23 iunie 2017, contractul de management a fost semnat abia la 17 iulie. Asta după ce ziarul Independent a solicitat în scris o copie a contractului!

Articolul precedentToate focarele de pestă porcină din Ialomița au fost stinse
Articolul următorDespăgubiri pentru culturile sătenilor din Stelnica distruse de blindate