Unirea Slobozia, echipa de fotbal fanion a judeţului, a început în forţă noua ediţie de campionat în care se luptă cu Rapid Bucureşti pentru un loc în liga a doua şi s-a impus pe teren propriu cu 3 – 1.

Înainte Modelu n-a mai fost victima sigură din campionatul trecut atunci când pleca de la Slobozia cu tolba plină de goluri, şapte la număr! Decişi să tragă cu dinţii de un rezultat pozitiv, oaspeţii au fost mai preocupaţi să distrugă construcţia adversarilor şi să încerce să lovească doar prin contraatacuri.

Cu o echipă în care şi-au făcut loc nou-veniţii Cătălin Costoaie, Alexandru Chebac, Vlad Suciu şi Marian Şerban, gazdele au controlat teritorial printr-o posesie evidentă şi după două faze fixe în care nu şi-au concretizat jocul aerian superior au deschis scorul la o fază rapidă de atac în care mingea centrată din prima de Adrian Răduca a fost reluată în gol din trei metri de atacantul Nelu Bucă.

Unirea a căutat golul doi dar tânărul Mihăiţă Năstase a şutat mai întâi în plasa laterală pentru ca apoi să-l remarce pe portarul Marian Voicu care s-a întins suficient cât să scoată mingea de sub bara transversală. A fost nevoie să se revină de la cabine pentru golul desprinderii picat în minutul 58: Nelu Bucă dejoacă inteligent pasul la ofsaid şi Alexandru Chebac nu iartă din interiorul careului mic.

Relaxarea pune stăpânire pe fotbaliştii din Slobozia şi călărăşenii înaintează curajos reuşind să readucă suspansul peste doar zece minute printr-un gol direct din lovitură liberă reuşit de cel mai bun om de la oaspeţi, tehnicul Daniel Gheorghe trimiţând balonul în vinclul porţii.

Finalul de meci devine tensionat, duelurile devin aprige, faulturile se înmulţesc iar fundaşul Marius Radicof este trimis la cabine mai devreme pentru cumul de cartonaşe galbene. Cu un om în plus, Unirea Slobozia reuşeşte golul care-i securizează victoria în primul minut al prelungirilor, şutul în forţă lângă bară al lui Mihai Milotin fiind imposibil de apărat.

După prima etapă în seria a doua din liga a treia şase formaţii au câte trei puncte şi-şi împart funcţie de golaveraj poziţiile fruntaşe din clasament. Văzută de toată lumea drept echipa favorită la primul loc şi, implicit, promovare Rapid Bucureşti a fost la un pas să se facă de râs pe propriul teren, reuşind să câştige norocos cu Progresul Spartac Bucureşti printr-un gol marcat în prelungiri.

 

Articolul precedentVeste proastă: Primăria Slobozia majorează impozitele de cinci ori!
Articolul următorInterlop suspect de crimă și condamnat definitiv, lăsat liber de IPJ Ialomița!