Sorina Pintea a afişat afecţiune la întâlnirea cu părinţii şi copiii aduşi la sediul Primăriei Ţăndărei.

Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, a lansat în oraşul Ţăndărei o amplă campanie de informare şi recuperare a vaccinării, într-o acţiune desfăşurată în parteneriat cu UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Sorina Pintea a venit la Ţăndărei să-i determine pe părinţi să-şi vaccineze copiii dar aceştia au plecat dezamăgiţi că nu li s-a dat „ceva”. Micuţul oraş din Ialomiţa este zona din România cu rata de vaccinare cea mai scăzută în anul 2018.

Timp de patru zile un centru provizoriu de informare şi vaccinare va funcţiona la sediul Primăriei Ţăndărei, centru deschis de chiar Sorina Pintea, ministrul sănătăţii.

În mod curios, deşi holul Primăriei este cel mai populat loc din Ţăndărei şi astfel un loc expus din punct de vedere al îmbolnăvirii copiilor a fost ales pentru vaccinare în locul unui spaţiu medical adecvat la Spitalul Orăşenesc din localitate.

„Sesiunile de informare vor fi susţinute de medici specialişti în promovarea sănătăţii iar la activitatea de vaccinare, alături de medici de familie din localitate, vor participa suplimentar şi alţi medici şi asistente din zonă.”, a anunţat public Sorina Pintea.

Ea s-a întâlnit cu mai mulţi părinţi şi copii aduşi de Nicoleta Toma, primarul oraşului Ţăndărei, şi i-a întrebat dacă s-au vaccinat. Sorina Pintea a avut grijă să ia în braţe doi copii şi a făcut risipă de gesturi tandre în faţa camerelor de luat vederi.

De pe margine au asistat încântaţi Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Dan Octavian Alexandrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dar şi Cătălin Grigore, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi candidat PSD la alegerile europarlamentare.

„Nu ne-a dat nimic, ne-a chemat degeaba, ce să fac cu baloanele?”

Nu toată lumea a fost încântată de evenimentul de la sediul Primăriei. Florin, un bărbat care afişa opulent o brăţată de aur mai groasă decât degetul mare, n-a stat decât câteva minute şi nervos şi-a luat copila de mână spre ieşire.

„Am venit degeaba, nu ne-a dat nimic, ce să fac cu baloanele? Putea să ne dea ceva, să mănâncă şi gura noastră. Măcar la fată, acolo, o pungă cu dulciuri măcar!”, a rostit iritat bărbatul.

În urma sa medicii de la Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa încercau din răsputeri să le transmită localnicilor cât de importantă este vaccinarea pentru sănătatea copiilor.

Conform datelor oficiale ale instituţiei, rata de vaccinare a fost în 2018 în oraşul Ţăndărei de doar 17,5%. Din cei 720 de copii înregistraţi oficial au fost vaccinaţi doar 126. Situaţia este şi mai proastă pe primul trimestru al anului 2019, un grad de vaccinare de doar 2,3%.

După analiza datelor transmise de Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, a fost aleasă pentru această campanie o comunitate cu rata cea mai scazută de vaccinare.

Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa are peste 3.000 doze de vaccinuri din schema naţională de imunizare iar la vaccinare sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani dar şi cei cu vârste între 8 şi 18 ani.

 

 

Articolul precedentConsilierii PSD vor să-l lase fără loc de muncă pe administratorul public al municipiului Slobozia
Articolul următorPrimarul Adrian Mocioniu în luptă cu poluatorul Clean Tech Ciulnița