Mariana Iancu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, anunţă că unitatea medicală nu are bani pentru acoperirea salariilor pe ultimele două luni ale anului.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a anunţat nu mai poate asigura gărzi permanente la secţia de neonatologie a celei mai mari unităţi medicale din Ialomiţa iar cazurile urgente vor fi redirecţionate către spitale din capitală.

Incapabilă să găsească medici pentru acoperirea cu gărzi a secţiei de neonatologie din Spitalul pe care-l conduce de aproape trei ani, Mariana Iancu, managerul instituţiei medicale, a dat o veste cumplită gravidelor aflate în prag de a naşte.

Într-un document semnat de manager şi de directorul medical, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă anunţă că va trimite la spitalele din Bucureşti toate urgenţele din zilele în care nu este există medic de gardă la secţia de neonatologie.

„Din lipsa de medici specialişti garda de medici de neonatologie nu va fi acoperită în întregime în următoarele luni. În zilele fără medic de gardă gravidele cu sarcină patologică şi urgenţele neonatologice vor fi direcţionate către spitalele de profil din Bucureşti.”, a comunicat sec managera Mariana Iancu.

Medicii de la pediatrie şi-au anunţat demisia în bloc

Documentul emis de şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia vine ca urmare a unui scandal monstru iscat între managera Mariana Iancu şi medicii din cadrul secţiei pediatrie.

Fără cunoştinţe minime medicale, inginera din fruntea instituţiei medicale i-a somat de medicii de la pediatrie să acopere garda la secţia de neonatologie şi i-a ameninţat că-i va da afară dacă nu acceptă.

Fără să se lase intimidate de presunile managerei, cadrele medicale şi-au scris demisiile şi i le-au înmânat Marianei Iancu, gest ce ar fi lăsat fără medici pe lângă secţia de neonatologie şi secţia de pediatrie!

Realizând gafa de proporţii, managera plătită cu salariu de lux de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a făcut un pas înapoi şi a comunicat în scris că renunţă la impunerea acoperirii gărzilor dacă medicii îşi rup demisiile.

„Garda de pediatrie nu va fi solicitată la urgenţele de pe secţia de neonatologie. Se va notifica Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, ISU Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, Spitalul Municipal Urziceni, Spitalul Municipal Feteşti, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei.”, a comunicat în scris Mariana Iancu.

În aceste moment secţia de neonatologie a rămas cu gardă acoperită de un singur medic, doctoriţa Gabriela Dumitru, cea care ar fi trebuit să iasă de şase ani la pensie dar care a rămas să acopere măcar parţial secţia de neonatologie.

Colegul său, doctorul Gheorghe Hoinaru, medic în vârstă de 72 de ani, a intrat în concediu medical şi din aceste motiv nu mai poate fi asigurată garda permanentă la secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Deşi a promis în dese rânduri că va rezolva criza de medici, managera Mariana Iancu nu a reuşit să atragă cadre medicale de specialitate pentru secţia de neonatologie rămasă de ani de zile în grija a doi medici pensionari.

 

Articolul precedentJumătate dintre candidaţii la examenul pentru permisul auto nu reuşesc să treacă de probe
Articolul următorMetale grele și compuși volatili, cadouri letale pentru românașul verde