În cel mai fericit caz Unirea Slobozia va juca pe piept cu inscripţia Consiliul Judeţean Ialomiţa, în cel mai nefericit nu va mai juca deloc.

Primăria Slobozia nu mai poate susţine financiar AFC Unirea 04 Slobozia după ce prin noul regulament de finanţare sunt excluse entităţile cu datorii faţă de municipalitate.

Primăria Slobozia a pregătit un regulament prin care va acorda sume de bani activităţilor sportive din municipiul reşedinţă de judeţ în anul 2019 după aprobarea bugetului din acest an.

Printre prevederile cuprinse în document, entităţile ce au datorii faţă de municipalitate nu mai pot primi finanţare, situaţie în care se găseşte şi AFC Unirea 04 Slobozia. Practic, pe noile condiţii, echipa de fotbal trebuie să găsească altă sursă de finanţare decât bugetul local.

La judeţ a rămas ultima speranţă

Primăria Slobozia, prin semnătura primarului Adrian Mocioniu, a înaintat deja o adresă Consiliului Judeţean Ialomiţa şi a solicitat instituţiei judeţene preluarea echipei de fotbal dar şi a grupelor de copii şi juniori.

„Am făcut o adresă către Consiliul Judeţean prin care le explicăm situaţia şi pentru că este singura echipă din judeţ care ne reprezintă la nivel judeţean am considerat că poate fi finanţată de către dumnealor. Era foarte greu pentru bugetul Sloboziei să obţină performanţă şi la fotbal, şi la handbal. Din ce am înţeles există dorinţă de preluare a echipei de fotbal, cu siguranţă disponibilitate financiară există la Consiliul Judeţean Ialomiţa.”, explică situaţia Adrian Mocioniu.

Primarul recunoaşte că nu există un răspuns concret oficial şi că totul se rezumă la discuţii de principiu ce pot avea finalitate doar după ce Consiliul Judeţean Ialomiţa îşi va creiona bugetul pe anul în curs.

Conducerea AFC Unirea 04 Slobozia a înaintat deja documentele Consililui Judeţean şi aşteaptă cu înfrigurare un răspuns pozitiv. Dacă instituţia judeţului va refuza să preia AFC Unirea 04 Slobozia atunci viitorul echipei de fotbal este sumbru, fără sprijin financiar este imposibil ca din toamnă să mai vorbim de fotbal de performanţă la Slobozia.

Finanţare de avarie la început de an

Până la aprobarea bugetului pe anul 2019 Primăria Slobozia a luat decizia de a prelungi contractele de finanţare încheiate anul trecut pentru susţinerea fotbalului, prin AFC Unirea 04 Slobozia, şi handbalului, prin HCM Slobozia.

Printr-o hotărâre ce trebuie aprobată de consilierii municipali săptămâna viitoare se solicită ca pentru primele trei luni ale anului 2019 să se pună la dispoziţia celor două sporturi un sfert din bugetele aprobate în 2018.

Ar fi o gură de oxigen pentru cele două entităţi care trec acum prin grave probleme financiare, cu salarii neachitate de luni bune la handbal şi cu restanţe băneşti importante faţă de fotbalişti pe ultima lună şi jumătate.

 

 

Articolul precedentAu început lucrările la Drajna. Cuc s-a tras în poză cu Mușoiu!
Articolul următorMedicii ortopezi de la spitalul din Slobozia operează cu scule ruginite