Situaţia alarmantă din Ialomiţa a fost prezentată pe harta judeţului de prefectul Gigi Petre.

Stălpii căzuţi între staţiile de alimentare cu energie electrică a localităţilor din vestul judeţului Ialomiţa dau mari bătăi de cap echipelor de intervenţie. Grupurile electrogene trimise din 16 judeţe nu fac faţă necesarului şi oamenii continuă să stea în frig şi întuneric în case.

O treime dintre localităţile din judeţul Ialomiţa, peste 23.000 de gospodării, nu au energie electrică de mai bine de 48 de ore. Instituţia Prefectului nu poate preciza când ultimul abonat se va bucura că are din nou acces la curent.

„Suntem înjuraţi că nu este curent!”

Gigi Petre, prefectul judeţului Ialomiţa, a ieşit public pentru a pune capăt speculaţiilor legate de modul în care au fost repartizate în judeţ cele 16 generatoare de mare putere trimise în cel mai afectat judeţ în urma ploilor îngheţate de la sfârşitul săptămânii trecute.

 „Ne confruntăm cu o situaţie cu totul şi cu totul extraordinară şi este greu să poţi remedia imediat toate problemele apărute în zeci de localităţi. Cei cărora le-am dus grupuri electrogene ne felicită, cei unde nu au ajuns ne înjură.”, a transmis prefectul de Ialomiţa.

Localităţile din vestul judeţului au rămas fără alimentare cu energie electrică după ce reţele de înaltă tensiune dinspre judeţele Prahova, Ilfov şi Călăraşi au fost grav afectate de depunerile de polei.

21 de localităţi rămân în beznă

Stâlpii rupţi sunt principala problemă iar cei 150 de specialişti trimişi să remedieze punctual avariile la reţea se văd nevoiţi să aştepte ca ma întâi stâlpii să fie repuşi pe poziţie ori înlocuiţi.

„Am avut peste 52.000 de gospodării fără energie electrică şi, din păcate la această oră (n.red. luni, ora 13.00) mai sunt încă 21 de localităţi nealimentate, peste 23.000 de gospodării. Încercăm să punem măcar câte un grup electrogen în fiecare localitate pentru un consum minim, să-şi poată încărca oamenii telefoanele, să poată comunica.”, a adăugat Gigi Petre.

El a fost ţinta criticilor oamenilor din localităţile unde nu s-a reluat furnizarea energiei electrice şi acuzat că a trimis cele 17 grupuri electrogente de mare putere venite din 16 judeţe şi de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe doar în municipiul Urziceni.

„Sunt echipamente performante şi am decis să fie montate toate în municipiul Urziceni. Enel a adus în judeţ alte 49 de grupuri electrogene dar de mai mică putere. Îmi asum în totalitate deciziile de amplasare a grupurilor electrogene!”, a punctat prefectul Gigi Petre.

El a mai spus că în cazul oraşului Fierbinţi Târg a aşteptat ca reţeaua de alimentare dinspre judeţul Ilfov să fie repusă în funcţiune pentru a alimenta din această sursă localitatea.

În judeţul Ialomiţa rămân nealimentate 15 linii aeriene de medie tensiune total, 25 linii de medie tensiune parţial şi sunt înregistrate avarii în localităţile: Adâncata, Armăşeşti, Brazii, Ciochina, Drăgoeşti, Dridu, Jilavele, Maia, Moviliţa, Roşiori, Sălcioara, Sineşti, Bărbuleşti, Gârbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindaşi, Valea Măcrişului, Manasia, Urziceni, Broşteni, Ion Roată, Alexeni, Coşereni, Bărcăneşti.

 

 

Articolul precedentNeptun Constanța câștigă la limită la Slobozia și relansează lupta pentru șefia seriei
Articolul următorIalomiţa nu scapă de pesta porcină africană: repopulări în gospodării blocate de porci mistreţi găsiţi morţi!