HCM Slobozia începe cu o înfrângere anul 2019 pe teren propriu. Neptun Constanța s-a auto-depășit și a reușit să se impună pe terenul liderei pe care a condus-o la pauză la șase goluri!

Neptun Constanța câștigă la limită la Slobozia și relansează lupta pentru primul loc în serie. Oaspetele își securizează locul doi și, cu puțină șansă, pot termina prima serie pe primul loc.

Repriză în genunchi pentru HCM Slobozia

HCM Slobozia și Neptun Constanța s-au întâlnit în derby-ul Diviziei A. Primul și, respectiv, locul doi din prima seriei au arătat pe alocuri că sunt capabile să promoveze în elita handbalului feminin din România.

Susținute de o galerie ca de obicei la superlativ, gazdele au dat tonul la goluri și au fost peste adversare în primele zece minute.

A venit însă o perioadă de ineficiență în atac, dublată de intervenții senzaționale semnate de Claudia Nedelcu și Neptun preia conducerea la mijlocul reprizei.

Gluma se îngroașă, fetele lui Gheorghe Covaciu parcă nu ascultă sfaturile de pe margine și ”trasoarele” lansate de Ioana Georgescu și Andreea Ivan trec la distanță de poartă iar Neptun își procură cinci goluri avans cu cinci minute înainte de pauză.

Degringolada este maximă la HCM Slobozia, Mihaela Obedeanu și Mariana Filip ratează două aruncări de la 7 metri și Neptun Constanța intră liniștită la pauză, 16 – 10, după cea mai slabă repriză din acest campionat pentru HCM Slobozia.

Gazdelor le-a fost teamă că pot câștiga!

Ședința furtunoasă de la cabine nu le-a trezit pe Mădălina Toma și compania și Neptun Constanța își conservă avansul de șase goluri în primele șapte minute după odihnă.

Loredana Vartic punctează cu un șut în forță de la semi-distanță, Neptun ratează atacul iar Mouna Jlezi și Andreea Ivan dau semnalul unei reveniri fantastice.

Oaspetele se clatină, cad fizic și nu mai leagă mai mult de patru pase pe atac iar HCM Slobozia declanșează fiesta în tribune în minutul 55, când reușește să preia conducerea cu 22 la 21.

Părea că jocul nu mai poate curge decât la poarta vizitatoarelor incapabile să reacționeze dar Alina Dragu alege cel mai prost moment pentru a rata din poziție ideală de singură cu Claudia Nedelcu, de departe omul meciului.

O imită imediat tot din ”unu la unu” și Mădălina Toma iar Neptun Constanța înfige ca două pumnale în spinarea unui taur obosit golurile victorioase în ultimele trei minute de joc.

Oaspetele se impun cu 24 la 23, se apropie la patru puncte de primul loc ocupat de HCM Slobozia și speră că pot prinde primul loc la finalul campionatului cu o victorie directă la Constanța și un pas greșit al fetelor lui Gheorghe Covaciu.

HCM SLOBOZIA: Natașa Savko – Irina Marchidanu, Ioana Georgescu (4), Alina Dragu, Mariana Filip (1), Andreea Ivan (5), Mouna Jlezi (2), Andryana Naumenko (1), Mihaela Obedeanu, Paula Toma (5), Loredana Vartic (5), Cătălina Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

NEPTUN CONSTANȚA: Claudia Nedelcu – Diana Mada (2), Gabriela Moldoveanu (4), Andreea Ciucanu (7), Mihaela Stănciulescu, Bianca Căldare (4), Mădălina Oprica (5), Andreea Pintilie (2). Antrenor: Ionuț Pușcașu.

 

Articolul precedentCirca 35.000 de consumatori din 30 de localități, fără energie electrică
Articolul următorSituaţie alarmantă în Ialomiţa: o treime dintre localităţi nu au energie electrică de două zile!