Un accident de circulație tragic a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 31 august 2019, între localitățile Cocora și Reviga.

Au fost implicate două autoturisme cu câte ocupanți fiecare. Șoferul uneia dintre mașini, un tânăr de 21 de ani, a fost prins între fiarele contorsionate și a fost scos prin descarcerare, cu multiple traumatisme. În cealaltă mașină, unul dintre pasageri, în vârstă de 17 ani, a fost transportat cu elicopterul la un spital din București, unde a decedat. Celelalte două victime sunt internate la spitalul din Slobozia cu multiple traumatisme.

Comportamentul agresiv al unuia dintre șoferi, semnalat zadarnic la 112

Accidentul tragic ar fi putut fi evitat dacă operatorul serviciului 112 ar fi dat curs unei sesizări telefonice. Un comentariu postat la un articol al jurnaliste Ionica Ghinea, o cititoare a semnalat faptul că o rudă a sa a sesizat telefonic la 112 comportamentul agresiv al unuia dintre șoferi:

Accidentul putea fi evitat daca operatorul de la 112 ar fi luat în considerare apelul făcut ieri la ora 13.40,de către cumnatul meu, din Reviga, semnalând că un tânăr Marian, din localitate, deranjează liniștea publică conducând autoturismul cu viteză foarte mare, cu muzica dată la maxim, sub influența alcoolului…răspunsul a fost – închide domnule că ții linia ocupata!!!…acest tânăr e parte a accidentului… Consecința – trei victime!!! FELICITĂRI 112”.

Potrivit acestei surse, unul dintre conducători, din localitatea Reviga, conducea autoturismul cu viteză și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Telefonul la 112 a fost ignorat, deși exista un risc iminent pentru viața participanților la trafic. Ulterior acestei postări, cititoarea a revenit și a explicat:

„ … din civism, cumnatul meu, a acționat în vederea prevenției…eu am sesizat în spațiul public…acum INSTITUTIILE IN DREPT, prin autosesizare, trebuie sa cerceteze, analizeze și să ia măsurile ce se impun pentru operatorul de la 112 care a fost de serviciu…cât și pentru alții care, în timp, prin inacțiune/nerespectarea atribuțiilor de serviciu au contribuit la acest tragic accident”. (sursa foto – ISU Ialomița)

 

 

Articolul precedentFinal dramatic: HCM Slobozia a ratat victoria în ultima secundă a meciului cu CSM Slatina
Articolul următorUnirea Slobozia câștigă primul meci de pe teren propriu