Teodorovici confundă îndrăzneala cu tupeul porcesc

Așa cum am informat aici, începând cu data de 1 martie PSD a majorat facturile la energie pentru populație. Măsura survine controversatei OUG 114 iar Ministerul de Finanțe preconizează că se vor încasa circa 1,4 miliarde lei. Scandalos este faptul că acești bani nu vor merge să acopere deficitul bugetar imens, ci vor fi transferați în bugetele unor autorități de reglementare cum sunt ANRE și ANCOM.

Șmecheria apare transparent într-un proiect de lege care modifică Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei. Amendamentul care trimite banii direct în pixul președintelui autorității a fost introdus la Camera Deputaților de gruparea infracțională PSD -ALDE.

Locuințe de serviciu și mașini pe buzunarele cetățenilor

Într-o declarație politică depusă la Senat, senatorul PMP Gabi Ionașcu explică mecanismul prin care banii furați cu facturi de energie umflate se duc în mașini și locuințe de serviciu pentru ștabii din ANRE.

Ordonanța 114 este „actul normativ cel mai curajos şi îndrăzneț apărut după Revoluție”, a declarat luni ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, în plenul Camerei Deputaților. Într-adevăr, este o dovadă de mare curaj să bagi mâna în buzunarul cetățenilor suprataxând distribuția de energie electrică, telefonia mobilă și dobânzile bancare, iar banii astfel obținuți să-i toci pe ce ai tu chef. În orice sistem juridic am încadra un astfel de comportament tot spre penal ne îndreptăm.

Prezent la Comisia de Afaceri Europene a Senatului, reprezentantul Ministerului de Finanțe n-a știut să explice unde se duc veniturile obținute din taxa de 2% aplicată companiilor care activează în domeniul energiei. Răspunsul vag al secretarului de stat a indicat o sumă de 500 de milioane destinată ANRE și o alta, de 900 de milioane distribuită către ANRE și ANCOM. Ce a vrut să spună autorul n-am înțeles. Dar aveam să înțeleg după ce am văzut un amendament susținut de PSD și ALDE, la o inițiativă legislativă care modifică Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcționarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Asta s-a urmărit prin OUG 114!

Banii obținuți din majorarea tarifelor merg în mașini și locuințe de serviciu pentru angajații ANRE. Practic, circa 1miliard de lei vor fi la discreția președintelui acestei instituții și-i va cheltui după cum o cere partidul. Văzute din această perspectivă lucrurile capătă sens. Guvernul creează suma iar majoritatea parlamentară o direcționează prin amendamente exact acolo unde Partidul are nevoie.

Amendamentul PSD-ALDE care confiscă banii rezultați din majorarea tarifelor la energia electrică

Amendamentul a fost dezvăluit de deputatul USR Cristina Prună. Ea a scris pe contul de Facebook, citată de hotnews.ro, că amendamentul PSD-ALDE conferă președintelui ANRE dreptul de a aviza cheltuielile de capital ale agenției prin ordin indiferent de valoarea lor:

În cazul în care vă întrebați unde se duce o parte din taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, ei bine, pe case și mașini de serviciu și pe cheltuielile de capital la discreția președintelui instituției, dl. Chiriță, membru PSD„, mai arată Cristina Prună.

 

Articolul precedentPrimăria Slobozia modifică tarifele la parcare după articolul publicat pe site!
Articolul următorIalomiţa nu scapă de pesta porcină africană din mediul silvatic: patru cazuri noi confirmate