Directorii executivi din Primăria Slobozia primesc din această lună salarii de 10.830 lei. Celelalte salarii din instituţie rămân neschimbate.

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, a decis să-şi recompenseze şefii de departamente din subordine cu majorări de salarii cuprinse între 8 şi 15% deşi instituţia publică are încasări mai mici faţă de prima jumătate a anului trecut. De aceleaşi creşteri de lefuri se vor bucura şi şefii direcţiilor din subordinea Primăriei Slobozia.

Dintr-un condei, la propunerea edilului, cei trei directori executivi ai direcţiei economice, taxe şi impozite şi direcţia de investiţii vor primi din această lună salarii de 10.830 lei. „Este vorba de o creştere salarială la directori şi la directori executivi. În aparatul propriu al primarului sunt trei posturi de directori executivi şi impactul bugetar pentru aceste creşteri salariale este foarte mic, aproape insignifiant, mărim cu indicele de 1,2 ori trei funcţii ori 1900 lei.”, a explicat Adrian Mocioniu majorările salariale.

Conform calculelor primarului municipiului Slobozia, impactul bugetar „aproape insignifiant” al creşterii salariilor celor 3 directori executivi din subordine reprezintă în cifre peste 82.000 lei pe an, echivalentul a 18.000 euro!

Pe lângă aceştia, de o creştere similară a salariilor se bucură şi directorii executivi ai celorlalte direcţii din cadrul instituţiei publice: Direcţia de Asistenţă Socială, Direcţia de Evidenţă a Persoanei, Direcţia de Administrare a Domeniului Public, Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Slobozia.

La Poliţia Locală, ca bonus, s-a mai înfiinţat şi postul de director adjunct ce va fi retribuit cu 9.500 lei/lună, iar pentru susţinerea majorărilor salariale este nevoie de un supliment bugetar de 52.250 lei pe lună. 63.000 lei pe lună se toacă suplimentar şi la Direcţia de Asistenţă Socială iar efortul bugetar pentru plata salariilor la Direcţia de Cultură, Învăţământ, Sport şi Tineret se dublează, de la 46.000 lei/lună la 92.000 lei/lună.

Salariile şi cheltuielile de funcţionare afectează grosul bugetului municipiului Slobozia, pe trimestrul al doilea acestea fiind de 35 milioane lei în vreme ce cheltuielile de dezvoltare au însumat 1,76 milioane lei, adică 4,7% din total buget!

Articolul precedentPesta porcină africană a ajuns la Țăndărei
Articolul următorPorcii mistreţi sunt buni de consum, porcii domestici sunt buni de aruncat