sursa- infoialomița.ro

Demarate cu o conferință de presă organizată de PSD cu ocazia semnării contractului de finanțare, lucrările la sensul giratoriu de la intrarea în Slobozia au luat o pauză. CNAIR a trimis o adresă constructorului prin care-i cere să sisteze orice demers până în februarie 2020.

Decizia Companiei Naționale de Administrare a infrastructurii Rutiere (CNAIR) survine după ce, la data de 17 octombrie 2019, primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a semnat cu această instituție protocolul de colaborare în vederea executării proiectului.

O săptămână mai târziu, pe 21 octombrie, primarul Mocioniu anunța că a semnat autorizația de construire pentru proiect. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documente că CNAIR a dat ordin de sistare a lucrărilor, invocând vremea nefavorabilă. Ordinul a fost dat la sfârșitul săptămânii trecute, urmând ca demersurile să fie reluate în februarie 2020.

Președintele PSD, senatorul Marian Pavel, nu știe care este motivul ce a generat o astfel de decizie. Deputatul Ștefan Mușoiu a explicat că banii aferenți acestui proiect urmau să fie redistribuiți către DRDP Constanța și proveneau de la proiecte gestionate de CNAIR pentru care nu se organizaseră licitații.

Președintele PNL Ialomița, deputatul Tinel Gheorghe, s-a declarat surprins de decizia CNAIR de a sista începerea lucrărilor. El spune că îl va contacta pe ministrul Transporturilor pentru a primi explicații cu privire la blocarea proiectului.

Nici primarul Sloboziei, Adrian Mocioniu, nu înțelege decizia CNAIR. „Cum să invoci vremea nefavorabilă în condițiile în care săptămâna trecută mergeam în cămașă”? El suspectează că ar putea fi vorba despre o lipsă a banilor și că PSD a făcut doar un gest de campanie electorală când a anunțat că obiectivul va avea finanțare. Dar nu exclude nici varianta ca guvernul să fi retras banii și să-i fi redirecționat către alte priorități.

Termenul de execuție al lucrărilor la sensul giratoriu este de 12 luni de la data începerii lucrărilor iar valoarea contractului este de 2.249.581, 54 de lei.

 

Articolul precedentUnirea Slobozia câștigă derby-ul județean cu Recolta Gheorghe Doja
Articolul următorRealizări marca PSD- Primăria Slobozia își sabotează investiții de peste 30 de milioane lei!