Inspectoratul pentru Situații de Urgență”Barbu Catargiu” al Județului Ialomița, a transmis, astăzi , mesaje preventive, prin intermediul sistemului RO-ALERT, Având în vedere creșterea, la nivelul localităților Slobozia, Coșereni și Gheorghe Doja, a cazurilor de infectare în rândul populației cu noul tip de coronavirus.

Textul mesajelor pentru  populația localităților a fost :  Atenție! În localitatea dumneavoastră , nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dumneavoastră sau a celor din jur. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați  DISTANȚA și evitați zonele aglomerate. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. 

„În perioada următoare, în functie de evoluția ratei incidente a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 la 1000 de locuitori , mesaje de avertrizare se vor primi și în alte localități ale judetului”, menționează ISU Ialomița

Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine în completarea măsurilor dispuse de autorități destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populației.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentCampanie în pandemie: Ce au voie și ce nu pot să facă alegătorii și candidații
Articolul următorŞeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel Popa, a murit. Acesta a fost confirmat pozitiv cu COVID-19