În fiecare zi a sezonului estival coada de maşini care aşteaptă la bariera de la Drajna se întinde pe cinci - şase kilometri.

Amendamentul la buget făcut de un deputat PNL a fost respins de majoritatea PSD care nu a fost de acord să se aloce fonduri pentru plata documentaţiei necesare investiţiei.

PSD nu a fost de acord cu finanţarea în acest an a pasajului rutier de la Drajna. Parlamentarii partidului aflat la putere au respins amendamentul propus de deputatul liberal Tinel Gheorghe.

 „Unul dintre amendamentele pe care le-am avut la buget, mai precis la bugetul Ministerului Transporturilor, este legat de pasajul de la Drajna pentru care am propus alocarea a 2 milioane lei pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Amendamentul a fost respins de majoritatea PSD, partid care îşi bate astfel joc în fiecare zi de sute de şoferi obligaţi să treacă prin calvarul de la Drajna.”, a anunţat deputatul Tinel Gheorghe.

PNL a avut anul trecut o campanie de strângere de semnături de la şoferii nemulţumiţi că trebuie să aştepte zeci de minute pentru a trece de bariera din localitatea călărăşeană Drajna situată pe drumul care face legătura între Autostrada Soarelui şi Moldova prin Brăila şi Galaţi.

Cozile care se formează mai ales în sezonul estival sunt kilometrice şi turiştii care vin din Republica Moldova şi Ucraina pentru a merge pe Litoral ori a ajunge pe plajele din Bulgaria nu înţeleg de ce trebuie să aştepte atât de mult pentru a traversa o cale ferată.

În ciuda miilor de semnături strânse Ministerul Transporturilor nu a alocat sume nici măcar pentru demararea procedurilor birocratice obligatorii înaintea finanţării lucrărilor propriu-zise.

„Este o dorinţă majoră a ialomiţenilor şi călărăşenilor dar şi a cetăţenilor români, inclusiv a celor din Republica Moldova, obligaţi să stea să piardă zeci de minute pentru a trece de bariera de la Drajna. Aştept din partea PSD explicaţii pentru blocarea investiţiei.”, a adăugat parlamentarul liberal.

Articolul precedentUna din patru comune din Ialomiţa nu are reţea de alimentare cu apă
Articolul următorDeputatul Goe, între cyberbullying și creșterea alocațiilor