Și la aceste alegeri PSD va trimite în secțiile de votare câte doi oameni, deși legea prevede că fiecare partid are dreptul la un singur reprezentant. Ca de fiecare dată, PSD s-a folosit de dreptul UDMR de a desemna reprezentanți în secții și, cu acordul liderilor maghiari, au dublat locurile în secții cu proprii membri.

Astfel, PSD va avea în secții 220 de reprezentanți în plus față de celelalte partide. A existat chiar un conflict între filialele PSD și ALDE, ambele partide dorindu-și locurile UDMR. Deși un ialomițean cu cetățenie maghiară a cerut UDMR să fie desemnat ca reprezentant al formațiunii în BEJ, acesta a fost refuzat de conducătorii maghiarilor. Pentru cele 3 zile de activitate în secție se plătesc 96 de lei / zi brut. În biroul Electoral Județean, membrii primesc 190 lei/zi brut pentru cele 14 zile de activitate.

Procedeul, situat undeva la limita legii, a mai fost utilizat și de alte partide. În 2007 și 2012, la referendumurile pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu locurile UDMR au fost folosite de PNL, respectiv USL.