Falimentul agenției de turism Terra Tourism din Slobozia a lăsat zeci de turiști cu buzele umflate după ce sumele achitate pentru sejururi s-au evaporat.

Turiștii păgubiți de agenția de turism Terra Tourism din Slobozia au așteptat în zadar finalizarea procesului ce se desfășoară la Tribunalul Călărași. Dezbaterile pe fond vor fi reluate la începutului lunii noiembrie.

Procesul falimentului agenției de turism Terra Tourism Slobozia a intrat în așteptare și se va relua pe data de 5 noiembrie 2019, este decizia luată de Tribunalul Călărași.

Deși instanța anunțase că va da pronunțarea pe 3 iulie, termenul a fost mutat până ieri, 9 iulie. La finalul zilei, pe site-ul instituției, Tribunalul Călărași a anunțat că procesul va intra în vacanță de vară și se va relua în luna noiembrie.

Admite cererea întocmită de lichidatorul judiciar al debitoarei Terra Tourism SRL privind desemnarea unei societăți pentru transportul, prelucrarea arhivistică și depozitarea documentelor debitoarei.”, se arată în comunicarea oficială a instanței.

Tribunalul Călărași a desemnat societatea Viltehnica SRL pentru prestarea serviciilor de arhivare a documentelor debitoarei și a acordat termen data de 5 noiembrie 2019 pentru continuarea procedurii.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Călărași privind falimentul Terra Tourism Slobozia sunt înregistrați 35 de creditori, dintre care 20 persoane fizice care și-au achitat total sau parțial sejururi turistice dar care au fost țepuite de agenția de turism.

O mică parte dintre clienții agenției Terra Turism vor primi măcar o parte din sumele achitate în condițiile în care agenția a funcționat fără asigurare legală între 24 aprilie și 18 mai 2018.

Astfel, toți turiștii care au încheiat contracte în această perioada nu pot intra pe lista de despăgubiri a celor două societăți de asigurare ce au avut contracte cu Terra Tourism.

În același timp, cei care au plătit în perioada de valabilitate a polițelor de asigurare Omniasig și City Insurance trebuie să se mulțumească, în cazul despăgubirilor, cu suma totală de 100.000 dolari. Valoarea cumulată a celor două polițe nu va acoperi, cu siguranță, totalul banilor încasați necuvenit de Terra Tourism Slobozia..

Articolul precedentSfat de la Primăria Slobozia: când sună sirena, adunarea la subsoluri!
Articolul următorPrimăria Slobozia a dublat costul parastaselor