Închirierea Casei de Cultură a municipiului Slobozia se face la tarife majorate începând cu 1 iulie 2019.

Consilierii municipali au aprobat noile tarife percepute de Direcția Educație, Cultură și Tineret pentru închirierea spațiilor din Slobozia și Slobozia Nouă. Dintr-un vot, costul pentru parastas, botez și cununie este de două ori mai mare ca până acum.

Primăria Slobozia a ajuns la fundul sacului și încearcă să facă rost de bani din orice. Printre tarifele majorate de la 1 iulie se numără și cele pentru găzduirea parastaselor care s-au dublat.

Direcția Educație, Cultură și Tineret ce administrează Casa de Cultură a Municipiului Slobozia și Căminul Cultural din cartierul Slobozia Nouă a solicitat Consiliului Local Slobozia majorarea tarifelor pentru folosirea celor două spații.

Invocând creșterea prețurilor la utilitățile publice, directorul Ionel Constantin a propus dublarea mai multor tarife.

Închirierea Casei de Cultură va fi taxată cu 250 lei/oră de luni și până vineri iar în weekend și sărbătorile legale cu 400 lei/oră. O creștere semnificativă față de tarifele 150 lei/oră în cursul săptămânii și 200 lei/oră sâmbăta, duminica și sărbătorile legale încasate până la sfârșitul lunii iunie.

Punerea la dispoziție a sălii pentru concerte, spectacole ori proiecții de film organizate de firme de impresariat artistic și unde accesul se face pe bază de bilete de intrare se taxează cu 15% din încasări. Accesul la spectacolele organizate de Direcția Educație, Tineret și Sport va costa 5 lei iar pentru premiere 10 lei.

50 lei ora de parastas la Slobozia Nouă

Căminul Cultural din cartierul Slobozia Nouă se va închiria pentru diverse evenimente la prețuri duble decât până acum.

Cununia, botezul ori parastasul se monitorizează la oră și pe factură va fi trecută suma de 50 lei/oră, dublu față de tariful din prima jumătate a anului 2019.

Nunțile găzduite îi vor costa pe miri 500 lei față de 300 lei, preț în care sunt incluse folosirea tacâmurilor, a veselei, accesul la aragaz, folosirea apei și a celorlalte utilități.

Articolul precedentProcesul falimentului agenției de turism Terra Tourism Slobozia a intrat în vacanță
Articolul următorGuvernul și-a asumat un deficit de 37 de miliarde de euro la fondul de pensii!