Victor Moraru, președinte CJ Ialomița

Ieri, la Sala Europa de la sediul Consiliului Județean Ialomița, președintele instituției, pesedistul Victor Moraru, a oferit o recepție cu ocazia zilei naționale a României.Deși manifestarea a avut un caracter public, fiind finanțată de la buget și deschisă inclusiv reprezentanților presei, organizatorii au împedicat accesul unor anumiți jurnaliști incomozi.

Este vorba despre reporterii ziarului Independent, care au fost împiedicați să pătrundă în sala de festivități pentru a realiza un material informativ. De la intrare li s-a spus că pentru ei nu este permis accesul. În sală au avut acces totuși reprezentanții presei agreați de Moraru. Au fost agreate acele mass media finanțate generos de la bugetul CJ Ialomița, care mediatizează exclusiv pozitiv activitatea președintelui. Numai în acest an CJ Ialomița are contracte cu diverse publicații de casă în valoare de 215.286 lei.

În cursul acestui an Victor Moraru a acționat în instanță ziarul Independent și jurnaliștii publicației, de la care solicită daune morale în valoare de 1,38 milioane de lei. Moraru a tratat recepția organizată din bani publici ca un eveniment personal plătit din propriul buzunar. Nu este prima dată când președintele CJ se comportă în acest mod. Și anul trecut, la recepția de 1 Decembrie, a invitat doar publicațiile care-l laudă.

Am solicitat un punct de vedere al președintelui Moraru de la purtătorul de cuvânt al instituției. Până la publicarea articolului instituția nu a răspuns.

 

Articolul precedentViceprimarul PSD al orașului Amara a fost schimbat cu un viceprimar PNL
Articolul următorCJI Face precizări față de incidentul cu jurnalistul de la Independent