foto - adevarul.ro

Investiția în parcarea subterană din centrul Sloboziei a provocat prejudicii de circa 1,5 milioane de euro.

Aceasta ar fi constatarea unei inspecții de audit a Camerei de Conturi Ialomița care s-a încheiat zilele trecute și care a avut pe agendă verificarea modului în care s-au derulat investițiile Primăriei Slobozia. Informația nu a fost confirmată oficial, Camera de Conturi urmând să finalizeze raportul de audit abia săptămâna aceasta. La nivel primăriei situația este neclară. Primarul Adrian Mocioniu ne-a confirmat că există probleme de legalitate în ceea ce privește garanția de bună execuție și facturarea penalizărilor de întârziere că către primărie..

Surse apropiate Camerei de Conturi susțin că neregulile ar fi legate dispariția din conturi a garanției de bună execuție. La fiecare factură emisă de constructor s-a reținut o sumă reprezentând garanția de bună execuție. La finalul lucrărilor garanția a fost scoasă din conturi. Reprezentanții primăriei n-au avut nicio obiecție. Adrian Mocioniu susține că, de la venirea sa în funcție, garanța de bună execuție a fost reținută la fiecare factură și se află în conturi. De asemenea, în mandatul lui Stoica primăria nu a facturat constructorului penalități de întârziere. Potrivit surselor citate valoare prejudiciului cauzat bugetului local ar fi de circa 6 milioane de lei.

Demarat inițial cu finanțare europeană, proiectul de reamenajare a Pieței Revoluției are o valoare de 51,6 milioane de lei din care 37,5 milioane reprezenta asistență financiară din partea UE. Datorită întârzierii lucrărilor, finanțarea europeană a fost pierdută. Municipiul Slobozia are de rambursat către bugetul UE circa 8 milioane de lei, susține Adrian Mocioniu. Continuarea lucrărilor este finanțată dintr-un credit de trezorerie în valoare de circa 25 de milioane de lei. Istoria neromanțată a acestui proiect o puteți vedea mai jos. Vom reveni.

Articolul precedentAcțiuni ale poliției împotriva vitezomanilor- peste 190 de sancțiuni în 24 de ore
Articolul următorÎmpreună pentru bunici, proiect social cu fonduri nerambursabile al Primăriei Traian