Pompierii ialomițeni au acționat pentru a înlătura efectele inundațiilor. În urma căderilor masive de precipitații din ziua de 5 iulie, la dispeceratul ISU Ialomița au fost primite aproximativ 90 de apeluri de la cetățeni.

Efectele inundațiilor au fost semnificative și în comunele învecinate municipiului Slobozia. Apele pluviale au afectat bunurile, căile de comunicații și grădinile.

Majoritatea solicitărilor au venit de la cetățeni a municipiului Slobozia (și cartierul Bora), dar și din Urziceni, Bărbulești, Cosâmbești și Mărculești.

Încă din jurul orei 09.00, când a fost primită cea dintâi solicitare în municipiul Urziceni, salvatorii au acționat cu mai multe utilaje.

Pentru eliminarea efectelor inundațiilor s-au utilizat 5 autospeciale de intervenție, 9 motopompe și 30 de cadre.

A fost evacuată apa din 19 locuințe, 7 curți, 7 instituții publice și 2 operatori economici.

Pe toată perioada gestionării situațiilor de urgență ISU a făcut front comun cu serviciile voluntare pentru situații de urgență ale localităților în care s-a acționat.

S-a acționat în sistem integrat până aproape de miezul nopții pentru a înlătura efectele inundațiilor .

La această oră, un echipaj de la Garda Slobozia, împreună cu un echipaj al Urbană continuă operațiunile de evacuare a apei din subsolul AJFP din Slobozia.(Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Ialomița)

Ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această dimineață în vederea adoptării unui plan operativ de intervenție în cartierul Bora.
Ca urmare a surpării străzii General Magheru, rețelele de utilități trebuie stabilizate și refăcută partea carosabilă.

Hotărârea va fi supusă şi aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care este convocat la orele prânzului. Pentru disponibilizarea sumelor necesare executării lucrărilor va fi convocat şi Consiliul Local într-o ședința de îndată.

Articolul precedentAsfaltări după ploaie la Slobozia
Articolul următorConsiliul Local Slobozia alocă 200 mii lei pentru stoparea alunecărilor de teren în cartierul Bora