Vineri, 6 iulie 2018, la orele 11.00, Consiliul Local Slobozia s-a întrunit în cadrul unei ședințe convocate de îndată. Cei 13 consilieri prezenți au decis alocarea a 200 mii de lei pentru refacerea carosabilului pe strada General Magheru din Cartierul Bora. Conform declarațiilor oficiale, în zonă există riscul unor alunecări de teren.

Banii publici pentru a  înlătura efectele inundațiilor

Consiliul Local Slobozia s-a reunit vineri, 6 iulie, la orele 11. pentru a decide prin vot alocarea de bani din fondul de urgență aflat la dispoziția instituției. Banii urmează a fi utilizați pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în cartierul Bora, pe strada General Magheru, dincolo de biserica din cartier. Reamintim că ploile torențiale din data de 5 iulie au afectat grav zona, existând riscul unor alunecări de teren. Valoarea fondului de urgență astfel deblocat este de 200 mii de lei.

În cartierul Bora au fost afectate de inundațiile din 5 iulie mai multe zeci de gospodării. Cel mai mult au avut de suferit proprietarii caselor de pe strada Sălcii și General Magheru. Cu o situații specială se confruntă locuitorii străzii General Magheru, dincolo de biserica din cartier. În zona respectivă strada s-a crăpat și există riscul unor alunecări de teren. Proprietarii caselor susțin că vina aparține constructorilor care au amenajat strada: „Au supraînălțat strada până a ajuns să depășescă fundația gardului. Și acum, toată apa se varsă la mine în curte” explică unul dintre proprietarii afectați.

În mod surprinzător ajutorul de 200 mii de lei va fi alocat într-n cartier în care locuitorii nu plătesc taxe și impozite. Mulți dintre locuitorilor din carterul Bora, unde majoritatea o reprezintă populația de etnie romă, refuză să plătească obligațiile fiscale care le revin anual. Mai mult decât atât, multe dintre casele de pe strada respectivă, sunt ridicate fără autorizație de construcție. Consilierii Nicu Pericli și Robet Bocu au ridicat această problemă în cadrul ședinței de Consiliul Local de joi. Replica viceprimarului Rudolf Gradea a fost: „Dacă vreți să facem politică, facem politică. Dar eu zic să ajutăm oamenii și facem politică după aceea.”

Cartierele Bora, Slobozia Nouă și Cărămidari din Slobozia sunt recunoscute drept bazine electorale tradiționale ale PSD. Aceste cartiere au beneficiat până în prezent de investiții masive, de milioane de euro. Paradoxal, investițiile în rețelele de apă și canalizare nu au schimbat semnificativ viața locuitorilor din zonă. În Bora, de exemplu, în zona unde strada este afectată de alunecările de teren, mulți dintre proprietari nu au apă curentă, gaze sau canalizare, deși posibilitatea de racordare la aceste utilități există de mai bine de 5 ani.

 

Articolul precedentPompierii luptă cu efectele inundațiilor
Articolul următorManagerul Spitalului Județean Slobozia a interzis accesul mass-media în instituție