Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității și Secției de Poliția Rurală Grivița au organizat și pe 28 aprilie  o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale, pe raza comunelor Grivița și Traian.

Activitățile fac parte din „Programul de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului cu accent pe prevenirea infracționalității cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate”, scopul întâlnirilor fiind prezentarea potențialelor victime ale infracțiunilor de furt de animale, recomandări preventive, precum și modurile de operare folosite de infractori.

PENTRU A PREVENI FURTURILE DE ANIMALE, POLIŢIŞTII VĂ RECOMANDĂ:

 Animalele lăsate nesupravegheate pe păşuni, izlazuri sau pe marginea drumurilor constituie o pradă sigură pentru hoţi! Nu le creaţi această posibilitate!

 Pe cât posibil, în timpul nopţii, asiguraţi iluminatul în zonele din gospodărie unde lăsaţi animalele.

 În timpul nopţii, asiguraţi cu sisteme de închidere / încuiere uşile anexelor gospodăreşti unde ţineţi animale.

 Evitaţi să amplasaţi adăposturile pentru animale la distanţă mare de locuinţă sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora!

 Dacă plecaţi de acasă, rugaţi un vecin sau o rudă să vă supravegheze gospodăria.

Nu permiteţi accesul în gospodărie a vânzătorilor ambulanţi sau a celor care se recomandă a fi cumpărători de animale sau de produse agricole!

Dacă vă hotărâţi să vindeţi un animal din gospodărie, nu-l oferiţi în schimbul unei promisiuni de plată ulterioară, încasaţi banii în momentul vânzării!

Dacă aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, apelaţi de îndată numărul unic pentru urgenţe 112!

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentSancțiuni pentru zeci de ialomițeni
Articolul următorDezlegare la pește cu amenzi de peste 100.000 de lei