Aproape 600 de sancțiuni contravenționale aplicate și peste 160 de kilograme de pește confiscate. Este bilanțul a 42 de verificări pe linie de piscicultură efectuate de polițiștii ialomițeni în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște.

 Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol îndreptate împotriva habitatelor naturale, a transportului, colectării şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, s-a impus intensificarea activităţilor specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest domeniu, în special în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale.

78 de polițiști ialomițeni au acționat pe raza judeţului Ialomița în perioada 16 – 25 aprilie a.c., fiind efectuate 42 de controale, din care 6 în ape continentale – fluvii, lacuri, 4 în amenajări piscicole, 6 pe linia depozitării și prelucrării și 21 pe linia legalității transportului.

Pe parcursul activităților au fost identificate și indisponibilizate 3 plase monofilament, 3 plase fir textil, 1 motor de barca precum și 2 autovehicule, fiind totodată confiscate peste 160 de kilograme de pește din diferite specii.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 599 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 113.000 lei și au fost constatate 19 infracţiuni.

 

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentPolițiștii pe urmele hoților de animale în  Grivița și Traian
Articolul următorCirculaţia rutieră pe podul de la Slobozia, reluată cu unele restricţii