După lupte seculare și presiuni publice Polaris a catadicsit să dezinfecteze pubelele. Numai că a făcut-o direct pe domeniul public.

Râuri de levigat amestecat cu substanțe dezinfectante periculoase pentru mediu s-au revărsat pe sol și pe caldarâm. Fără jenă și fără teamă Polaris a încălcat toate normele de sănătate publică și toată legislația de mediu, pentru că nimeni nu i-a deranjat vreodată. Este de remarcat că regulamentul de ordine al municipiului Slobozia prevede amenzi pentru cetățenii care își spală sau repară autoturismele pe domeniul public. Compartimentul de protecție a mediului de la Primăria Slobozia, n-au auzit, probabil, de aceste interdicții.

 

Direcția de Sănătate Publică refuză să vadă că platformele de precolectare a deșeurilor dintre blocuri încalcă prevederile OMS 119 din 2014, care la articolul 4 litera a prevede că:

platforme destinate pentru depozitarea recipientelor de colectare selectivă a depozitelor de deșeuri municipale, care vor fi amenajate la distanță de minimum 10 m de ferestrele locuințelor, vor fi împrejmuite, impermeabilizate, cu asigurarea unei pante de scurgere și vor fi prevăzute cu sistem de spălare și sifon de scurgere racordat la canalizare, vor fi dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului și a ritmului de evacuare a acestuia și vor fi întreținute în permanentă stare de curățenie; platformele pot fi cuplate cu instalații pentru bătut covoare;

Sănătatea publică a locuitorilor Sloboziei este sacrificată total pe altarul intereselor firmei Polaris. Oare de ce?

Articolul precedentAcces cu bilete la meciurile de pe teren propriu ale echipei feminine de handbal HCM Slobozia
Articolul următorUnirea Slobozia a terminat aventura în Cupa României în ultimul minut la Tunari