Codul roșu de ploi anunțat de autorități ieri seară a adus cu sine un potop care a provocat inundații și pagube materiale.

Cantitățile mari de precipitații căzute într-un interval scurt de  timp au cauzat pagube importante. Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că situația este sub control pompierii militari acționând pentru îndepărtarea efectelor inundațiilor:

Serviciile voluntare pentru situații de urgență, coordonate de primarii localităților afectate, în cooperare cu forțele ISU Ialomița, au acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din peste 80 de locuințe și 165 de curți, cu 18 utilaje și autospeciale și un efectiv de peste 70 de cadre. Situațiile de urgență s-au produs în localitățile Săveni, Bărbulești, Țăndărei, Gura Ialomiței, Platonești, Sinești, Mărculești, Moldoveni, Vlădeni și Fierbinți Târg.  

 Probleme deosebite pe raza comunei Săveni, unde 35 de gospodării (curți) și 2 case au fost inundate cu ape pluviale. În sprijinul populației afectate au fost mobilizate forțe de la subunitățile inspectoratului cu 6 motopompe, 2 autospeciale de stingere, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 13 cadre care au acționat continuu pentru evacuarea apei.

Detașamentul Slobozia a intervenit cu o motopompă și 4 subofițeri pentru evacuarea apei din 4 gospodării (curți) și 3 case inundate din loc. Mărculești. În urma acestor situații de urgență nu s-au înregistrat victime. (comunicat de presă ISU Ialomița)

sursă foto/video – ISU Ialomița

Articolul precedentInstanța joacă alba-neagra cu postul de inspector școlar general din Ialomița
Articolul următorFinanțarea plajelor din Amara produce gaură în bugetul localității încă de la semnarea contractelor