Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel București iar Luminița Barcari rămâne fără funcția de inspector școlar general la Ialomița.

Înalta Curte de Casație și Justiție a șters cu buretele o decizie a Curții de Apel București și a trimis-o din nou la plimbare pe Luminița Barcari, inspector școlar general demis de fostul ministru Liviu Pop.

Instanța a răsturnat din nou situația în fruntea învățământului ialomițean pe modelul jocului tip „alba-neagra”. Repusă în funcție de Curtea de Apel București, fosta inspectoare generală a fost din nou deposedată de funcție în urma contestației formulată de Ministerul Educației la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița are un nou inspector general. Pentru un interimat anunțat până la 1 septembrie 2019 doamna Simona Tonț, inspector de specialitate pentru coordonarea proiectelor cu finanțare europeană, este noul șef al instituției, anunță www.independentonline.ro.

Numirea pune capăt definitiv unui război juridic ce ține de aproape doi ani Inspectoratul Școlar Județean Ialomița fără șef cu un concurs de manager câștigat și în care lucrurile s-au schimbat în mod spectaculos de la o instanță de judecată la alta.

Demitere prin fax livrat în toiul nopții

Scandalul legat de șefia Inspectoratului Școlar Județean Ialomița a fost declanșat de fostul ministru Liviu Pop în august 2017. Decis să radă toți inspectorii școlari din teritoriu care nu dansează după piesa cântată politic de PSD, Luminița Barcari, inspector general la Ialomița este demisă printr-un fax trimis în toiul nopții de la Ministerul Educației.

Hotărât să-i trimită pe inspectorii școlari la plimbare, Liviu Pop a încurcat motivele demiterilor așa încât Luminița Barcari, de la Ialomița, a fost demisă pentru motive imputate omologului de la Arad!

Ulterior ministrul educației avea să-și recunoască prostia dar fără a reveni asupra deciziei de demitere. Luminița Barcari nu a fost reîncadrată pe post nici măcar atunci când Corpul de Control al Ministerul Educației a stabilit că evaluările au fost trunchiate și, în consecință, anulate.

Războiul s-a mutat în instanță iar în toamna anului trecut Luminița Barcari obține la Curtea de Apel București sentința ce anulează demiterea și obligă Ministerul Educației să o repună în funcție, cu prelungirea perioadei mandatului de manager cu lunile în care cadrul didactic fusese ținut departe de funcția obținută prin concurs în anul 2015. 

Ministerul Educației refuză luni bune să pună în aplicare sentința judecătorească și trage de timp până obține de la Înalta Curte de Casație și Justiție o nouă hotărâre judecătorească prin care este anulată decizia Curții de Apel București și este admisă ca legală suspendarea din funcție a Luminiței Barcari.

Ar trebui eliminate concursurile de manager dacă funcțiile se dau politic”

Luminița Barcari se arată dezamăgită de hotărârea judecătorească a Înaltei Curți de Casație și Justiție și spune că se va opri aici în demersul de a demonstra că a fost demisă pe motive politice din funcția de inspector școlar general.

Se vede foarte clar că totul este politic și că eu nu trebuie să fiu în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița. Nu mă așteptam ca o hotărâre a Curții de Apel atât de bine motivată să fie respinsă ca inadmisibilă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Am crezut că un concurs luat în condiții de maximă corectitudine poate fi respectat dar se pare că nu. Eu cred că ar trebui să se renunțe la concursuri din moment ce tot numiri politice se fac!”, a precizat pentru www.realitateadeialomita.net doamna Luminița Barcari.

Imediat după demiterea Luminiței Barcari, ministerul educației a numit-o ca interimar în funcția de inspector școlar general pe Manuela Cornelia Zainea, consilier municipal PSD la Slobozia și șefa organizației de femei PSD.

Articolul precedentHCM Slobozia joacă din nou în Liga Florilor cu un buget majorat
Articolul următorPeste 80 de locuințe și 165 de curți afectate de potop în Ialomița