Polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a comerțului neautorizat cu materiale pirotehnice. În ciuda sancțiunile aplicate și a dosarelor penale deschise pentru comerțul neautorizat cu artificii, fenomenul nu pare să se diminueze.

La Coșereni polițiștii au descoperit în casa unui bărbat în vârstă de 37 de ani 348 de artificii și obiecte pirotehnice pe care acesta le deținea ilegal. Materialele au fost ridicate în vederea confiscării și pe numele posesorului a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de deținere fără drept a unor articole pirotehnice.

Având în vedere că în această perioadă se comercializează astfel de produse pe scară largă, polițiștii fac următoarele recomandări:

În această perioadă, recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condițiilor esențiale de securitate.

Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale ce ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

Articolul precedentPovestea porcilor. Cu DSVSA Ialomița și Primăria Slobozia în prim plan
Articolul următorPrimăria Slobozia este bună de plată pentru „Moş Crăciun”