Alcool consumat direct pe troturar de fumătorii din barul situat în centrul municipiului Slobozia. (Sursă foto: Ovidiu Bordea)

Zilnic dar mai ales la fiecare sfârşit de săptămână, Piaţa Revoluţiei, kilometrul 0 al municipiului reşedinţă de judeţ, este scena unei manifestări de nesimţire cu repetiţie. Clienţii unui bar beau şi fumează direct pe trotuar şi apoi aruncă chiştoacele în iarbă şi abandonează sticlele golite de băutură.

Nesimţire şi mizerie în buricul târgului din Slobozia. Departe de a fi deranjaţi de poliţiştii locali, clienţii unui bar alterează puţinul spaţiu verde cu chiştoace şi sticle goale cu bere.

„Iată un exemplu al unei dimineţi după o noapte probabil foarte veselă pentru unii. Suntem obligaţi să asistăm zilnic, dimineaţa, la aceeaşi privelişte jalnică oferită de puzderia de chiştoace, sticle, pachete goale de ţigări, şerveţele, toate provenite de la consumatorii unui bar din centru.”, transmite supărat redacţiei un cetăţean care lucrează la unul dintre birourile alăturate barului.

Mai multe fotografii vorbesc de la sine de „respectul” şi „bunul simţ” al clienţilor fumători care sunt obligaţi să-şi consume viciul în afara barului. Chiştoacele sunt mai dese decât firele gazonului abia plantat de municipalitate, dalele de beton sunt aproape negre de scrumul tutunului ars iar sticlele goale de bere sunt puse ca la expoziţie direct pe geamul spaţiului de birouri.

Poliţia Locală Slobozia doarme în bocanci şi alergă doar după conducătorii auto

„Ce se poate face într-o asemenea situaţie, în afara nenumăratelor rugăminţi de a menţine ordinea care ar trebui să ne caracterizeze? Şi suntem chiar în buricul târgului! Este clar că Primăria nu are deloc dureri în fund!”, conchide iritat omul obligat să facă pe angajatul de la salubritate în fiecare dimineaţă.

Primăria Slobozia deţine un întreg detaşament de poliţişti locali al căror şef are o leafă în jur de o sută de milioane lei pe lună. Ce fac aceşti poliţişti aflaţi în slujba comunităţii? Cu siguranţă nu acţiuni de control la barurile din municipiu unde clienţii ies afară să fumeze şi să consume alcool direct în stradă.

Lipsa de interes în acest domeniu este transpusă în cifrele reci ale ultimul bilanţ al Poliţiei Locale Slobozia. Înfiinţată ca un organ de pază şi control în municipiu, Poliţia Locală s-a transformat rapid în a doua Poliţie Rutieră.

În ianuarie, spre exemplu, conform bilanţului public, Poliţia Locală Slobozia nu a aplicat nici măcar o singură sancţiune pentru consumatorii din baruri care preferă să bea în afara localului atunci când fumează.

În schimb, foştii „comunitari” sunt campioni la amenzi de circulaţie. În prima lună a anului au efectuat 620 de controale pe linie de circulaţie şi au aplicat 316 amenzi contravenţionale în valoare totală de 91.560 lei, echilvalentul unei amenzi medii de aproape 290 lei.

Amenzile aplicate conducătorilor auto în luna ianuarie de către Poliţia Locală Slobozia reprezintă 78% din totalul amenzilor aplicate.

 

 

Articolul precedentFurt la drumul mare! Primăria Slobozia „oferă” peste 600.000 lei anual firmei Polaris din majorarea ilegală a prețului pentru gunoi
Articolul următorHCM Slobozia câştigă după o repriză chinuită şi o repriză încântătoare