Neptun Constanţa câştigă şi o aduce pe HCM Slobozia cu picioarele pe pământ

Neptun Constanţa s-a apărat perfect şi a reuşit să blocheze principalele marcatoare la de la HCM Slobozia.

HCM Slobozia a pierdut primul meci din campionat în deplasarea de la Constanţa. A fost un meci în care oaspetele şi-au tratat de sus adversarele modeste, muncitoare şi gata să se lupte pentru fiecare minge pentru a câştiga.

HCM Slobozia şi Neptun Constanţa au oferit cel mai echilibrat şi tensionat meci al etapei cu numărul 8 în prima serie din Divizia A.

Văzute ca favorite la primele două locuri ce asigură participarea la turneul semifinal de promovare, handbalistele celor două echipe au oferit un spectacol handbalistic de calitate, cu un final tensionat şi un deznodământ pe muchie de cuţit până în ultima secundă.

HCM Slobozia a descins pe malul mării din postura de lider de necontestat, cu opt puncte în plus faţă de urmăritoarele Neptun Constanţa şi HCF Piatra Neamţ.

O diferenţă liniştitoare ca o sabie cu două tăişuri căci primele minute au arătat o echipă oaspete arogantă împotriva uneia cu fete modeste dar aprige, gata să se lupte fizic pentru orice centimetru de teren.

Echilibrul a fost cuvântul de ordine al primei reprize, cu 20 de minute în care HCM Slobozia şi Neptun Constanţa s-au succedat la conduce la diferenţa minimă pe tabelă.

Ultimele opt minute au făcut însă diferenţa, în poarta Neptunului Claudia Nedelcu intervine miraculos şi scoate tot iar pe atac Andreea Pintilie face ca pe tabelă gazdele să se ducă la o diferenţă de două goluri la odihnă, 12 – 10.

Gluma se îngroaşă, Neptun Constanţa câştigă meritat

Văzut ca un simplu foc de paie, avansul gazdelor nu doar că se conservă ci chiar se măreşte constant. HCM Slobozia atacă furibund, îşi procură aruncări de la 7 metri dar se încăpăţânează să le rateze.

Ratează HCM Slobozia dar înscrie Neptun Constanţa în urma unor acţiuni consistente, cu minge plimbată de pe o extremă pe alta până la redutabila Gabriela Moldoveanu, cea mai bună din meci cu şapte reuşite din acţiune.

Neptun Constanţa măreşte diferenţa pe tabelă chiar şi la cinci goluri în minutul 44 iar sfaturile antrenorului Gheorghe Covaciu sunt puse pe teren doar în parte.

HCM Slobozia presează pe finalul meciului pentru a nu pleca învinsă de la malul mării dar portăriţa Neptunului este în zi de graţie, gazdele gestionează perfect meciul şi se impun la limită dar meritat, 25 la 24.

HCM Slobozia rămâne liderul seriei cu cinci puncte în faţa tandemului Neptun Constanţa – HCM Piatra Neamţ, formaţii ce se luptă pentru a ocupa la finalul dublei tur-retur cele două locuri ce oferă speranţe pentru un viitor loc în Liga Florilor.

 

 

Articolul precedentUnirea Slobozia pierde la limită primul meci în care nu înscrie
Articolul următorNeacșu, la un pas de excludere din PSD. Dragnea îi vrea capul!