Master and servant!

Astăzi este o zi decisivă pentru fostul purtător de valiză al lui Dragnea. Slujitor la foștii președinți ai PSD, Marian Neacșu pare a fi ajuns la capătul traseului său de purtător de geantă.

În ședința Comitetului Executiv al PSD care va avea loc astăzi Dragnea este chitit să-i excludă pe puciștii care au vrut să-i ia capul. Dacă în cazul tandemului Firea -Stănescu lucrurile sunt ceva mai complicate, pentru Neacșu orele par numărate.

Cărător de mapă profesionist

Din octombrie 2014, când Ponta l-a proptit în funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, Neacșu a fost umbra fostului premier. Dotat cu un simț de orientare remarcabil, liderul pesediștilor din Bărăgan a devenit în scurtă vreme buldogul partidului.

Neacșu era trimis în zonele de conflict să facă pace, era utilizat pentru mazilirea liderilor care se răsculau împotriva fostului premier și era gardianul procedurilor parlamentare.

În calitate de Mână pentru Ponta, Neacșu este inițiatorul operațiunii Marțea Neagră, prin care a încercat să schimbe Codul Penal prin excluderea infracțiunii privind conflictul de interese și să promoveze o controversată lege a amnistiei și grațierii.

Condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, răsculatul a fost scos pe tușă ca efect al interdicției de a candida. După ce Ponta a demisionat din funcția de prim ministru, Neacșu a preluat din mers servieta lui Dragnea, noul lider al găștii pesediste.

Surse din PSD susțin că Neacșu a fost calul troian din tabăra lui Ponta pe care Dragnea l-a tocmit cu simbrie de la stat ca să-i ia gâtul lui Victor Viorel. Deși fără funcție publică, pucistul a fost plantat, în calitate de consilier, în coasta tuturor premierilor PSD numiți de Dragnea.

Ulterior, Dragnea l-a proptit în funcția de secretar general al PSD, tainul fiindu-i asigurat din  slujbe bine plătite în diverse comitete și comiții. Ultima poziție aducătoare de mari venituri este aceea de consilier al președintelui ANRE, cu leafă confidențială.

Lacheu la Stănescu

Presa a speculat că revolta lui Neacșu împotriva lui Dragnea are la bază un post de europarlamentar pentru noua divă care l-a răpus pe răsculat. Dragnea a refuzat să o proptească-n listă pe juna Silvia Claudia Mihalcea, fosta pupilă a lui Hrebenciuc.

Tomnaticul Marian, aflat la a 3-a nevastă în decurs de 6 ani, n-a suportat un așa afront și a trecut în tabăra răsculaților. Acum, micul combinagiu ratat este văzut în spatele tractoristului de Olt, Paul Stănescu, în postura de cărător de mapă.

La ședința de astăzi Dragnea urmează să propună excluderea lui Neacșu și a încă vreo doi lideri județeni care au fluierat în biserică. Dacă Stănescu și Firea sunt mai greu de mazilit, Neacșu pare victimă sigură pentru carnasierul din Teleorman.

Capăt de drum?

Firea a amenințat că grupul parlamentarilor puciști, vreo 49 la număr, va vota moțiunea de cenzură a opoziției dacă vreunul dintre răsculați va fi exclus din partid. Ușor de zis dar greu de făcut, câtă vreme Dragnea pare că are toate cărțile în mână, iar populimea pesedistă nu simte încă miros de sânge.

Scandalul Valiza, pe care Rise Project anunță că-l va detona în această săptămână, nu este un argument suficient de puternic pentru a aduna în jurul răsculaților o masă critică de haidamaci care să-l îngroape pe Livache.

Nici dezvăluirile sifonate de Neacșu, spun gurile rele, despre fraudarea banilor PSD nu provoacă suficientă indignare în partid. Ar fi chiar culmea, având în vedere că frauda este principalul element doctrinar al partidului.

N-ar fi exclus ca, la o eventuală negociere între beligeranți, capul lui Neacșu să fie o miză acceptabilă pentru un armistițiu între tabere. Nu e greu de intuit că nici măcar  parlamentarii de Ialomița, oameni cu pensii alimentare de plătit și familii de hrănit, n-ar fi dispuși să joace la sacrificiu pentru a rămâne fideli liderului lor.

Morții cu morții, viii cu viii, cum se zice în popor. Un lucru este clar. Politica se bazează pe ceva ce Marian Neacșu nu mai are demult iar lui Firea abia începe să-i crească.

 

 

Articolul precedentNeptun Constanţa câştigă şi o aduce pe HCM Slobozia cu picioarele pe pământ
Articolul următorMarian Pavel, senator PSD de Ialomiţa: „Marian Neacşu este preşedintele PSD Ialomiţa şi are susţinerea mea totală!”