Mouna Jlezi este convocată la naţionala Tunisiei

Mouna Jlezi este convocată la naţionala de handbal feminin a Tunisiei chiar dacă evoluează la o echipă din Divizia A.

Puternicul şi bătăiosul pivot de la HCM Slobozia merge la naţionala ţării sale pentru a evolua în meciurile de pregătire ale Cupei Africii ce va avea loc în perioada 1 – 13 decembrie.

Mouna Jlezi este handbalistă de bază în naţionala Tunisiei, chiar dacă a trecut printr-o perioadă mai grea în startul campionatului, o accidentare la genunchi venită în cel mai prost moment cu putinţă, chiar înaintea primei etape.

Durerile au ţinut-o departe de teren şi handbalista nu a făcut deplasările la Iaşi şi Piatra Neamţ iar primele minute oficiale le-a bifat în meciul de pe teren propriu cu Neptun Constanţa.

Mouna a arătat atunci când a fost trimisă pe teren de antrenorul Gheorghe Covaciu că rămâne aceeaşi piesă de rezistenţă în atacul formaţiei.

Imposibil de ţinut pe semicercul advers, ea a reuşit să puncteze de două ori cu formaţia de la malul mării şi a înscris o dată şi în meciul din deplasare cu Ştiinţa Bacău.

În ultima etapă a primul tur, Mouna Jlezi a jucat în primele 35 minute, a avut trei pătrunderi individuale specifice dar de două ori intenţiile sale au fost intuite de portar iar a treia oară mingea a lovit bara.

Pe finalul partidei antrenorul a decis că este mai bine să nu o forţeze, mai ales că ea acuzase uşoare dureri la genunchi înaintea meciului. Probleme ce au apărut şi în această săptămână în care după unul dintre antrenamente acelaşi genunchi s-a umflat.

În lotul Tunisiei pentru Cupa Africii

Forma constant bună i-a determinat pe cei din staff-ul echipei naţionale a Tunisiei să trimită pe adresa HCM Slobozia convocarea Mounei Jlezi la pregătirea şi ulterior participarea la Cupa Africii. O competiţie la care Tunisia a participat de 18 ori şi a reuşit să adune 10 medalii.

În vârstă de 27 ani Mouna Jlezi a evoluat până acum în 17 meciuri în naţionala Tunisiei şi a reuşit să înscrie 37 goluri. La ultima ediţie a Campionatului Mondial ea a jucat în zece meciuri şi a înscris 32 de goluri.

O formă deosebită ce a atras atenţia clubului din Slobozia, managerul Nicolae Goidea fiind cel care şi-a dorit-o pe Mouna în echipă.

„Ne bucură această convocare şi este un motiv de mândrie pentru HCM Slobozia că, iată, chiar şi din Divizia A, dă posibilitatea unei jucătoare să evolueze la cel mai înalt nivel în naţionala ţării sale. Mouna Jlezi este o fată deosebită, bătăioasă şi mereu gata să ofere tot ce poate atunci când intră pe teren. Sperăm să fie aptă din punct de vedere medical şi să se întoarcă victorioasă de la competiţia din Africa.”, îşi doreşte Nicolae Goidea.

 

Articolul precedentCondamnatul Adrian Năstase face lobby rusesc în chestiunea asasinatelor politice
Articolul următorEpiscopul Sloboziei și Călărașilor pedepsește credincioșii pentru absența la referendum