Năstase
Năstase consideră asasinatele politice ale Rusiei "chestiuni mărunte".

Aflat în căutarea onorabilității pierdute ca urmare a celor două condamnări la detenție pentru infracțiuni de corupție, Adrian Năstase, aka „Bombonel”, a descins ieri la Slobozia în calitate de cărturar.

Obsedat de cei 140 de ani de relații diplomatice ale  României cu Rusia, pe care îi sărbătorește plenar, Năstase s-a dedat la o grețoasă propagandă rusescă. El consideră că Rusia este tratată diferit față de Arabia Saudită în „chestiuni mărunte”. Chestiunile mărunte invocate de Năstase erau niște asasinate politice.

Vizita memorabilă a condamnatului a avut ca țintă ediția a 27-a a Salonului Anual de Carte organizat de Biblioteca Județeană Ștefan Bănulescu. Pretextul l-a constituit lansarea cărții „Politica externă a României”, apărută la editura patronată de Fundația Europeană Titulescu.

Evocând personalitate lui Titulescu, gânditorul din strada Zambaccian l-a invocat inclusiv pe Marx, dovadă că ce naște din pisică tot șoareci mănâncă.

Învățăturile lui Năstase

Năstase face lobby rusesc la vedere

Și ca să ne dumirim cam ce fel de propagandă face Năstase la sindrofiile la care este invitat de ciracii săi, iată ce le-a transmis condamnatul fanilor de la Slobozia cu privire la Marea Uniune Sovietică:

Dacă îmi permiteți încă o paranteză. Uitați-vă la tipul de reacție diferit. În momentul în care s-a considerat că Rusia a încercat să-i asasineze pe doi sau unul dintre cetățenii săi (nr.exprimare a la Dăncilă!) fost spion, la Londra. Reacția Marii Britanii, Statelor Unite, Franței, expulzări de diplomați, sancțiuni și așa mai departe.

În momentul în care Arabia Saudită își omoară un cetățean pe teritoriul Turciei reacția este blândă pentru că americanii nu vor stabili niciodată sancțiuni în condițiile în care au niște contracte în derulare de peste 100 de miliarde de dolari. Și atunci vedeți această dublă măsură pe niște chestiuni care sunt mărunte. (n.r. adică asasinate politice!!!).

Ori, ce înțelegem noi de aici? Că noi trebuie să ne urmărim propriile noastre interese. Să fim mult mai atenți și cu marile puteri, cu toate, și să fim de asemenea mult mai atenți și cu vecii noștri.

Fundația Europeană Titulescu, oficină sovietică a MAE?

Fundația Europeană Titulescu a fost creată de Năstase la data de 15 martie 1991. În anul 2001, pe când era prim ministru, Năstase și-a cadorisit organizația cu statutul de utilitate publică și i-a repartizat  un impozant sediu pe șoseaua Kiseleff.

În ciuda palmaresului său infracțional bogat, Adrian Năstase este invitat permanent al Ministerului Afacerilor Externe, în calitate de speaker la cursuri destinate diplomaților.

Autorul acestor invitații este Bogdan Aurescu, ucenicul lui Năstase la catedra de Drept Internațional Public a Facultății de Drept din cadrul Universității București. De altfel MAE, sub Aurescu, a fost instituția care a lucrat la spălarea cadavrului politic Adrian Năstase.

Propaganda difuzată de Adrian Năstase este în contradicție flagrantă cu principiile politicii externe declarate de România. Iar asta se întâmplă sub pulpana Ministerului Afacerilor Externe al cărui mentor din umbră este condamnatul din Zambaccian. (audio de la minutul 36.)

Articolul precedentO treime dintre profesorii români agreează violența împotriva copiilor
Articolul următorMouna Jlezi este convocată la naţionala Tunisiei