Astăzi va avea loc o ședință a Comitetului Executiv Județean al PSD, care va face o analiză a rezultatelor alegerilor. PSD a obținut rezultate mult sub așteptările liderilor partidului. Cu doar 30% din voturi în județ și cu doar 24,2% în Slobozia (5061 voturi), partidul de află într-un declin accelerat.

Procentul slab obținut de PSD poate avea drept cauză și anumite trădări în rândul primarilor PSD, care au „direcționat” voturi și către Pro România, pe baza relațiilor bune pe care unii dintre aceștia le au cu Marian Neacșu. Pro România, partid înființat acum câteva luni a obținut în Ialomița 8,5%, peste 8000 de voturi.

Este de așteptat ca liderii PSD să ia în discuție declarațiile lui Victor Moraru, președintele CJI, care a acuzat existența unei mafii în PSD care l-ar obliga să o demită pe Mariana Iancu de la conducerea Spitalului Județean Slobozia. Într-o conferință de presă organizată marți, 28 mai, Moraru a afirmat că în PSD există o mafie care dorește să schimbe managerul spitalului:

Atrag atenția unor colegi din PSD, unei părți a presei, destul de mică, și sistemului mafiot, care dorește să reia administrarea spitalului de urgență Slobozia că eu, cât depinde de mine, nu o să cedez acestor presiuni și îi rog să fie foarte atenți și sper să audă și instituțiile care se ocupă cu monitorizările, că lupta aceasta de doi ani de zile, dorința de a demola un sistem de sănătate, de a relua acest sistem mafiot, conducerea spitalului, câtă vreme sunt eu aici, sută la sută nu se va întâmpla. Așa că este bine să fim foarte atenți la ceea ce urmează pentru că eu nu voi ceda. Și spun asta în cunoștință de cauză și cu suficiente probe. … Există presiuni foarte mari să o schimb pe doamna Iancu. Sunt presiuni să schimb acolo unde există interese financiare. Eu nu o să fac așa ceva. (…) Inclusiv din PSD.

Afirmațiile halucinante ale lui Moraru au legătură cu intenția declarată a noii conduceri a PSD de a o schimba pe Iancu din funcție ca urmare a managementului dezastruos al acesteia și pentru modul în care relaționează cu angajați, cărora le vorbește utilizând un limbaj suburban. Potrivit independentonline.ro, care citează dintr-un memoriu adresat de un grup de salariați ai Spitalului Județean Slobozia conducerii Ministerului Sănătății, Moraru a încercat să mușamalizeze scandalul. Aceeași sursă dezvăluie modul în care Iancu se adresează angajaților:

Comportament greu de admis pentru o femeie, din toate punctele de vedere, gen: „băi doctore n-auzi în … mea că la tine strig!”, e vorba de dr Viorel Ciupitu din secția Chirurgie; „făi doctoreaso, cu tine vorbesc…”, e vorba de dr Ana Maria Andrei medic pediatru; „ia uite ale dracu’ c.rve cum umblă cu fuste până la c.r”, e vorba despre fetele de pe Chirurgie, ATI. (…) Nu are nicio treabă cu legea sau morala. Mariana Iancu spune că „așa vreau eu!

Atitudinea lui Moraru ar putea fi analizată în ședința de astăzi a comitetului executiv și s-ar putea solda cu retragerea sprijinului politic și înlocuirea sa de la președinția Consiliului Județean. Varianta care circulă de câteva zile prin târg este cu atât mai credibilă cu cât încărcarea lui Dragnea și „decapitarea” lui Codrin Ștefănescu l-au lăsat pe Moraru fără sprijin în partid. De asemenea, excluderea lui ar fi agreată de cea mai mare parte a primarilor PSD.

Articolul precedentVești proaste de la Primăria Slobozia: parcarea subterană rămâne fără acces auto încă doi ani!
Articolul următorPodul de la Dridu inaugurat în campania electorală a intrat deja în reparații!