Pentru a nu pierde cabinetele, medicii de la Policlinica din Urziceni sunt obligaţi să achite taxă lunară unei firme de pază aleasă de primarul Constantin Sava.

Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, îi obligă pe medicii ce deţin cabinete în cadrul Policlinicii să accepte plata lunară a unei taxe de 250 lei pe lună pentru asigurarea pazei imobilului.

Medicii din Policlinica Urziceni sunt somaţi să achite serviciile de pază dacă nu vor să fie evacuaţi. Firma a fost aleasă fără licitaţie şi impusă de primarul Constantin Sava iar Primăria se obligă să colecteze tariful lunar pentru pază pentru a-l vira ulterior societăţii.

Cine nu este de acord este liber să plece!

Începând cu luna mai, fiecare dintre cei ce au deschise cabinete medicale în incinta Policlinicii din municipiul Urziceni va fi obligat să achite suma de 250 lei pentru servicii de pază. Până acum acestea au fost plătite de municipalitate în ideea de a-i încuraja pe medici să nu plece din localitate.

„Ne-am trezit că ni se cere pe un ton imperativ ca în cel mai scurt timp să ne asumăm plata serviciilor de pază pentru fiecare cabinet în parte, un cost de 250 lei pe lună. Nu am fost întrebaţi, nu ni s-a explicat de ce, pur şi simplu ni s-a lăsat de înţeles că este obligatoriu să lucrăm cu firma aleasă de Primărie. Am fost ameninţaţi că ni se vor rezilia contractele dacă nu suntem de acord şi că vom fi daţi afară din Policlinică!”, spune revoltat unul dintre medici.

„Nu mai sunt bani la buget, ni s-au tăiat fondurile şi nu am primit nici măcar un leu din cota defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Asta este, trebuie să plătească paza.”, a transmis primarul Constantin Sava.

Firma impusă de Primărie încasează banii de la Primărie

Primarul a trimis medicilor Convenţii prin care aceştia se angajează să achite taxa lunară pentru pază societăţii Global Smart Security dar nu pe baza unor facturi emise de societatea comercială ci pe baza unei facturi emise lunar de Primărie.

„Prin prezenţa convenţie chiriaşul se obligă să plătească lunar cheltuielile cu paza obiectivului Policlinica Urziceni în baza facturii emise de Primăria municipiului Urziceni.”, scrie în documentul semnat de primarul Constantin Sava.

Practic, Primăria Urziceni devine un soi de agent comercial pentru firma de pază şi va factura servicii pe care, conform legii, nu le poate presta atâta vreme cât nu deţine o firmă de pază.

Articolul precedentBilanț DSVSA Ialomița: 50 tone legume și fructe cu depășiri la pesticide de la începutul anului
Articolul următorFCSB şi-a încărcat bateriile cu moral după meciul câştigat cu Unirea Slobozia