Experimentatul Felipe Teixeira a făcut jocul la mijlocul terenului pentru FCSB în victoria de moral cu Unirea Slobozia.

Unirea Slobozia a rezistat jumătate de oră fără gol primit în faţa echipei vicecampioane a României. Repriza secundă a fost la discreţia formaţiei care speră în continuare la câştigarea campionatului.

FCSB şi-a încărcat bateriile cu moral după meciul câştigat cu 6 – 1 cu Unirea Slobozia, a doua în seria a doua din liga a treia. Meciul amical a fost greu pentru FCSB doar în prima treime după care valoarea individuală a făcut diferenţa.

Unirea Slobozia a fost invitată de FCSB la un meci de pregătire la mijlocul săptămânii. Zdruncinaţi după remiza care i-a dus la cinci puncte în spatele CFR Cluj, vicecampionii şi-au propus să-şi exerseze schemele şi să-şi refacă moralul serios afectat de semieşecul de la Ovidiu.

Unirea Slobozia nu s-a speriat de jucători ca Teixeira, Moruţan, Bălaşa, Gnohere, Stoian, Matei, Rusescu, Roman ori Momcilovic, fotbalişti de clasă trimişi pe teren de antrenorul Teja, şi a păstrat mingea în treimea neutră încercând printr-o posesie prelungită să menţină jocul departe de poarta tânărului Călinoiu.

I-a ieşit chiar dacă Rusescu şi Gnohere au avut ocazii importante împletite cu şansele lui Chebac şi Ibrian, ambii lovituri cu capul puţin pe lângă poarta lui Vlad.

Jocul avea să se rupă după jumătate de oră. Două faze trase la xerox cu pase din prima spre un Moruţan care scapă de tot atâtea ori singur cu portarul şi nu-şi iartă adversarul iar la pauză FCSB intră cu un 2 – 0 normal faţă de diferenţa dintre cele două echipe.

Golul oaspeţilor a fost amendat de patru reuşite

La pauză antrenorul Enache Costea face mai multe schimbări pentru a le da şansa fotbaliştilor săi să joace măcar câteva minute în faţa unei echipe de prim rang din fotbalul românesc.

Milotin profită la zece minute de la reluare de o bâlbăială a apărării, scapă singur cu portarul Vlad şi nu ratează şansa de a-şi trece în carieră un gol marcat împotriva FCSB.

Mingea este repusă de la centru şi vulpoiul Teixeira driblează scurt de două ori pentru a rămâne singur cu Călinoiu iar diferenţa de două goluri se reface în mai puţin de un minut.

Golul primit toarnă plumb în ghetele fotbaliştilor de la Slobozia şi exact înainte de a fi înlocuit Ghnoere este lăsat singur cu portarul de pasa din prima a lui Rusescu şi duce scorul la 4 – 1.

Unirea Slobozia încearcă să riposteze dar Bălan trage modest şi pe contră portarul Călinoiu iese greşit şi faultează în careu iar Bălaşa transformă în gol lovitura de pedeapsă.

Rezerva Popescu plasează elegant şi el mingea lângă bară iar oaspeţii pleacă din baza FCSB cu tolba plină de goluri dar cu amintirea unui meci unic în compania echipei ce poate câştiga campionatul peste doar o lună.

 

Articolul precedentMedicii din Policlinica Urziceni, somaţi să achite serviciile de pază dacă nu vor să fie evacuaţi
Articolul următorConsiliul Judeţean Ialomiţa salvează echipa de fotbal Unirea Slobozia