Vizita de lucru a ministrului agriculturii la amenajarea de irigaţii Pietroiu Ştefan cel Mare a fost un nou prilej de promisiuni electoral-agricole. Mâna sa dreaptă, secretarul de stat Alexandru Potor, dă asigurări că în circa nouă luni vor fi terminate lucrări ce erau programate până la finele anului 2020.

Infrastructura de irigaţii, acolo unde ea nu a fost distrusă de cele aproape trei decenii de democraţie românească, rămâne locul de pelerinaj preferat al şefilor Ministerului Agriculturii.

Amenajarea de irigaţii Pietroiu Ştefan cel Mare a fost din nou luată la pas de Petre Daea, într-un moment în care încearcă să scape de scandalul legat de pesta porcină africană din judeţul Teleorman, de pe un domeniu de vânătoare controlat de şeful direct Liviu Dragnea.

Dacă în primăvara anului trecut Petre Daea descindea împreună cu preşedintele PSD la staţia de irigaţii pentru a inaugura cu apă un canal care era funcţional, de data aceasta ministrul l-a luat cu el pe secretarul de stat Alexandru Potor.

Cei doi i-au chestionat pe constructorii ce lucrează la reabilitarea conductelor, n-au ratat ocazia să măsoare tulpinele culturilor de toamnă şi au avut apoi grijă să se împăuneze cu reforma făcută înainte de termen.

„Investiţiile în infrastructura de irigaţii sunt o prioritate pentru Ministerul Agriculturii. Constructorii continuă activitatea de reabilitare a infrastructurii şi estimează încheierea lucrărilor până la mijlocul anului 2019, cu un an şi jumătate înaintea termenului limită asumat prin contract.”, anunţă pompos Alexandru Potor.

Mâna dreaptă a ministrului a anunţat că peste 52.000 hectare vor putea fi udate la finalizarea tuturor operaţiunilor de la amenajarea de irigaţii vizitată. Până în 2020, promisiunile guvernamentale se ridică la aproape 89.000 hectare irigate în judeţul Ialomiţa, terenuri deservite de 55 km de canale aducţiune şi încă 97 kilometri de canale de distribuţie a apei de irigaţii.

 

Articolul precedentGrifoni a băgat Biserica în doliu din cauza secetei și nu a ratării referendumului!
Articolul următorIalomița a primit doar 1,84% din banii alocați pentru PNDL 2