Moraru și Neacșu au adus sub 2% din ce au promis. (foto- infoialomița.ro)

În vara anului 2017, organizația PSD anunța cu surle și trâmbițe că datorită eforturilor marilor bărbați de stat (degeaba) Victor Moraru și Marian Neacșu, Ialomița va primi prin PNDL 2 finanțări de peste  800 de milioane de lei, adică peste 170 de milioane de euro.

Prin PNDL 2 erau anunțate investiții masive în tot județul, comunitățile locale înghesuindu-se să depună peste 280 de proiecte în valoare totală de circa 1,7 miliarde de lei.

La mai bine de un an de la lansarea PNDL 2, cifrele prezentate oficial de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) arată o realitate mult diferită.

Potrivit unei informații oferite de MDRAP, prin PNDL 2 s-a prevăzut pentru Ialomița suma de 808.139.029, 37 lei, aferentă unui număr de 129 de obiective de investiții.

MDRAP ar aloca dar nu are ce

Până la jumătatea lunii octombrie au primit finanțare efectiv un număr de 40 de obiective pentru care s-au făcut plăți de 14.900.271,79 lei. Asta însemnă că în primul an PNDL 2 a reușit să plătească doar 1,84% din suma totală.

PNDL 2 este un program multianual de investiții prin care PSD și-a propus să finanțeze în perioada 2017-2020 un număr de 6581 proiecte în toată țara cu suma 30 de miliarde de lei.

Banii urmează a fi alocați în funcție de disponibilul din buget. Cum bugetul suferă de deficite cronice accentuate de majorările nesustenabile de pensii și salarii, banii rămași pentru investiții nu sunt suficienți.

Din acest motiv în Ialomița decontările nu trec de 2% din bugetul estimat.

Articolul precedentAlexandru Potor, locotenentul ministrului Petre Daea, promite că face cincinalul în trei ani şi jumătate
Articolul următorDeputatul Tinel Gheorghe atacă virulent administraţia locală PSD