Direcția Silvică Ialomița a scos la vânzare lemne de foc pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece. Prețurile variază în funcție de specie.

Municipiul Slobozia beneficiază de 511 mc ( salcie, plop, frasin, salcâm, la prețuri între 180 lei și 340 lei/mc, cu TVA),

Pentru municipiul Urziceni s-au scos la vânzare 132 mc ( salcâm și stejar) la prețuri între 290 lei și 340 lei/mc, cu TVA. La Fetești sunt disponibili 597 mc ( salcie, plop, frasin și rășinoase), la prețuri între 180 lei și 320 lei/mc, cu TVA. Persoanele interesate vor depune o cerere la Direcția Silvică Ialomița, str. București- Constanța, nr.1, Telefon: 0243.215.720, Fax: 0243.211.868.

Prețul lemnelor în Ialomița este mult mai ridicat față de media anunțată de Romsilva.

Lemne mai scumpe

Preţul lemnului de foc pentru populaţie s-a scumpit cu 10% în ultimul an, de la 154 lei pe metrul cub în 2017, la 170 lei pe metrul cub în 2018, potrivit reprezentanţilor Romsilva, care au calculat un preţ mediu al lemnului de foc din pădurile Romsilva, pe toate specile şi sub toate formele de exploatare, fie că lemnul e tăiat în pădure, în depozit sau sub alte forme.

Lemnul de foc s-a scumpit în ultimul an, în contextul în care Romsilva a crescut ponderea lemnului recoltat din lucrări de îngrijire, din rărirea selectivă a pădurii, adică din înlăturarea exemplarelor necorespunzătoare ca specie şi conformare, ceea ce înseamnă cheltuieli mai mari de combustibil şi implicit o creştere a costurilor de exploatare, potrivit reprezentanţilor instituţiei

Preţul mediu de vânzare în acest an este de 170 de lei pe metrul cub, fără TVA, cu o creştere mică faţă de anul trecut, când preţul mediu de vânzare a fost de 154 de lei pe metrul cub, fără TVA. Menţionăm că, în principal din cauza dispersiei resursei, costurile de exploatare au crescut, ceea ce a dus la creşterea preţului lemnului de foc”, spun reprezentanţii Romsilva.

Până la sfârşitul lunii iulie a acestui an, Romsilva a pus pe piaţă, direct populaţiei, aproape 680.000 de metri cubi de lemn pentru foc.(sursa)

 

Articolul precedentHCM Slobozia ia o pauză competiţională până în buza Crăciunului
Articolul următorGrupare de escroci destructurată de polițiștii ialomițeni