Polițiștii ialomițeni, în colaborare cu cei din cadrul Biroului de Investigații Criminale din Târgoviște au reținut doi bărbați care tocmai ce înșelaseră o bătrână prin metoda „accidentul”, informează realitateadedambovița.net.

Suspecții reținuți au reușit să obțină 20.000 de lei de la o bătrână utilizând tradiționala metodă căreia îi cad victime foarte mulți oameni, în special vârstnici.

Potrivit sursei citate, cei doi, originari din județul Prahova, sunt suspectați că ar fi comis patru astfel de fapte pe teritoriul județului Dâmbovița. Gruparea din care cei doi făceau parte este mult mai numeroasă și a acționat și pe teritoriul județului Ialomița.

Din primele date, polițiștii din Urziceni suspectează faptul că gruparea ar fi obținut prin această metodă peste 70.000 de lei de la cetățeni din Ialomița și circa 30.000 de lei de la cetățeni din Dâmbovița.

Prejudiciile sunt estimate numai de la cetățenii care au depus plângeri. Polițiștii suspectează că pagubele produse de această grupare ar fi mult mai mari.

Astăzi, în jurul orei 12.00 cei doi suspecți vor fi prezentați la Judecătoria Urziceni cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzați de înșelăciune. Modul de operare al suspecților le-a dar mult de furcă polițiștilor.

Surse din anturajul anchetei informează că instrumentarea flagrantului a fost mult îngreunată de faptul că indivizii schimbau des telefoanele și mașinile. Ei să prezentau ca fiind polițiști, fapt care a indus în eroare multe victime.

Polițiștii avertizează că metoda este încă utilizată pe scară mare în România. Escrocii sună diverse persoane, de regulă bătrâni, și îi informează că o rudă ar fi victima unui accident grav de circulație. Apoi victimelor li se cere o sumă de bani pentru plata unor așa zise daune care să ajute respectiva rudă să scape de acuzații.

Polițiștii vă sfătuiesc ca, în cazul în care sunteți victima unei astfel de tentative, să nu-i dați curs și să apelați la numărul de urgență 112.

Articolul precedentLemne de foc scoase la vânzare de Direcția Silvică
Articolul următorCui folosește majorarea salariului minim?