Regizorul Dragoş Buliga şi primarul Pîrvu Dobre au semnat documentaţia pentru studiourile "Las Fierbinţi" din oraşul Fierbinţi Târg.

Dragoş Buliga, producătorul serialului – vedetă din România difuzat de PRO TV, a semnat împreună cu primarul oraşului documentaţia pentru demararea construirii unui studio în valoare de 16 milioane euro.

Serialul „Las Fierbinţi”, chiriaş în diverse locaţii din oraşul ialomiţean, îşi va contrui o „casă” modernă în Fierbinţi Târg. Estimate la aproximativ 16 milioane euro lucrările studioului se vor finalizate în maxim trei ani.

Dragoş Buliga, director general Frame Film, producătorul serialului de mare succes „Las Fierbinţi”, şi Pîrvu Dobre, primarul oraşului Fierbinţi Târg, au semnat contractul prin care localitatea pune la dispoziţie o suprafaţă de teren de 34 hectare.

„Astăzi, cu voia lui Dumnezeu, am reuşit să fac ceva pentru locuitorii oraşului nostru, am semnat un contract în baza căruia în oraş se va construi un imens studio de film.”, a anunţat fericit primarul localităţii.

Terenul concesionat este format din patru loturi ce au acces la alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă şi reţea de canalizare şi este concesionat pentru cel puţin 49 de ani.

Concesionarul se obligă prin contract să realizeze la Fierbinţi Târg un studio şi un platou exterior de filmare la standardele impuse de producţia internaţională de cinema, spaţii anexe şi de cazare, un restaurant, un atelier de realizare decoruri, depozite pentru costume, recuzită şi echipamente de filmare.

Investiţia va aduce venituri anuale de peste 3 milioane lei la bugetul local şi va genera 300 locuri de muncă, beneficii ce vin ca un balon mare de oxigen pentru una dintre cele mai încercate comunităţi urbane.

În acest moment bugetul propriu al localităţii este de sub 2 milioane lei. Visteria se goleşte însă prin plata anuală de rate şi dobânzi de peste 1,2 milioane lei, credit luat de fosta administraţie condusă de ex-primarul PSD Iusein Iuksel pentru finanţarea unor lucrări la un campus şcolar din Fierbinţi Târg.

Articolul precedentSlobozia a ajuns la fundul sacului: salariile în Primărie au fost îngheţate şi se pregătesc disponibilizări
Articolul următorAccident cu patru victime la Slobozia